News

Komentari 52

VIDEO Dramatična akcija u Istri: Iz rijeke spasili ženu, tragaju za djetetom koje je odnijela struja

VIDEO Dramatična akcija u Istri: Iz rijeke spasili ženu, tragaju za djetetom koje je odnijela struja

Žena s dvoje djece i 18-godišnjakom prelazila je sinoć Dragonju kod Buja. No jedno dijete je nestalo u rijeci, a pothlađenu ženu policajci su uspjeli spasiti sa debla za koje se držala iznad rijeke

Istarski policajci u četvrtak navečer u Dramcu kod Buja su iz hladne Dragonje spasili pothlađenu ženu, tursku državljanku, no jaka struja odnijela je dijete za kojim su noćas tragali hrvatski slovenski vatrogasci, a potraga će se nastaviti i tijekom petka.

POGLEDAJTE VIDEO

Kako su izvijestili, sinoć su dobili dojavu da se u Dramcu nalazi dijete koje traži pomoć. Kad su stigli, utvrdili su da se radi o stranom državljaninu, a potom su čuli i povike nedaleko državne granice te su se uputili prema rijeci Dragonji.

Na deblu, iznad nabujale rijeke, bila je žena u lošem fizičkom stanju.

Nije mogla sam doći ni do obale te je policajac ušao u rijeku i pridržavao ženu, dok je jedan građanin donio ljestve i hrvatski policajac je zajedno sa slovenskim kolegom i građaninom uspio smjestiti ženu na ljestve te su je prebacili na slovensku stranu obale.

Na slovenskoj strani Dragonje, pronašli su još jedno dijete i 18-godišnjaka koje je žena uspjela prebaciti preko rijeke, a prema trenutno raspoloživim informacijama, s njima je bilo još jedno dijete koje je jaka riječna struja odnijela dok ga je žena pokušala prenijeti preko rijeke, kažu iz policije.
 
Ženi, turskoj državljanki, koja je bila pothlađena i pod šokom, kao i djeci i 18-godišnjaku, djelatnici hitne medicinske pomoći pružili su liječničku pomoć odmah na graničnom prijelazu Plovanija. Ženu su potom odveli u pulsku bolnicu na daljnju medicinsku obradu, dok je djeci i 18-godišnjaku nadležni centar za socijalnu skrb osigurao adekvatan smještaj.


 
Hrvatski i slovenski policajci nastavili su tijekom noći, zajedno s vatrogascima iz JVP Umag, DVD Buje, JVP Koper i JVP Piran, tragati za djetetom koje je nastalo, no potraga je zasad bila neuspješna.

Mjere traganja nastavljaju se i tijekom današnjeg dana.
 

Najčitaniji članci