News

Komentari 475

VIDEO Katarina (70) je milijunta cijepljena Hrvatica: 'Čekala sam da se prvo cijepe ovi potrebitiji'

VIDEO Katarina (70) je milijunta cijepljena Hrvatica: 'Čekala sam da se prvo cijepe ovi potrebitiji'

Broj osoba koje su primile prvu dozu cjepiva protiv COVID-19 u petak, 14. svibnja, premašio je jedan milijun. Ukupno je utrošeno 1.31 milijun doza cjepiva te se radi o 1.009.609 osoba cijepljenih prvom dozom

Nije mi uopće bilo važno koje je cjepivo. Na kraju sam primila Pfizer. Nisam u rizičnoj skupini, mislim jesam zbog godina, ali nemam neke kronične bolesti. Tako da sam čekala da se prvo cijepe ovi koji su potrebitiji i nisam imala nikakvih nuspojava, rekla je Katarina Marić (70) koja je milijunti građanin koji se cijepio. Ona je cjepivo dobila u Slavonskom Brodu.

POGLEDAJTE VIDEO

- Kad je došao poziv za prvo cijepljenje ja sam se odmah prijavila i zvali su me, ali sam bila odsutna. I onda, kad sam se vratila javila sam se i sutradan me sestra odmah zvala i  odmah sam došla na red. Tako da nisam uopće razmišljala hoću li se cijepiti ili ne - rekla je Katarina.

Poručuje svima da se cijepe, a kako je to primiti milijuntu dozu kaže:

- Iznenađeno, uzbuđeno i bilo mi je jako drago - rekla je.

Cijepila se u petak u ambulanti dr. Sunčice Čičić, Doma zdravlja u Slavonskom Brodu.

– Mogu reći da sam zadovoljna što se u našoj ambulanti cijepila milijunta pacijentica. Inače zanimanje je za cijepljenje je dobro, svakim danom je sve veće i nadam se da ćemo zajedno pobijediti ovu pandemiju i vratiti se normalnom životu – rekla je dr. Čićić.

U Hrvatskoj je u više od milijun ljudi primilo prvu dozu cjepiva protiv covida-19, riječ je o 30 posto odraslog stanovništva, a milijunta osoba cijepljena je u Brodsko-posavskoj županiji.

- Više od milijun cijepljenih građana, 30 posto cijepljenog odraslog stanovništva i - cijepljenje građana u mojoj Jelsi. Ako se po jutru dan poznaje, ovo će biti posebno uspješan dan. Vidimo se u Domu zdravlja Jelsa od 13 sati - napisao je ministar Beroš na svom twitter profilu.

Broj osoba koje su primile prvu dozu cjepiva protiv COVID-19 u petak, 14. svibnja,  premašio je jedan milijun. Ukupno je  utrošeno 1.31 milijun doza cjepiva te se radi o 1.009.609 osoba cijepljenih prvom dozom, od kojih je dvije doze zaprimilo 300.847 osoba. Time je cijepljeno 24,9 posto ukupnog stanovništva, odnosno 30 posto odraslog stanovništva. Milijunta osoba je cijepljena u Brodsko-posavskoj županiji, izvijestili su iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak podsjetio je da je prije tjedan dana utrošena milijunta doza cjepiva što uključuje prvu i drugu dozu, a već tjedan dana kasnije prvu dozu primilo je milijun građana.

- Ti podaci su najbolji pokazatelj ubrzane dinamike cijepljenja - rekao je Capak i zahvalio građanima na odazivu na cijepljenje i na povjerenju koje su iskazali zdravstvenom sustavu.

 

 

Najčitaniji članci