Obavijesti

News

Komentari 475

VIDEO Katarina (70) je milijunta cijepljena Hrvatica: 'Čekala sam da se prvo cijepe ovi potrebitiji'

VIDEO Katarina (70) je milijunta cijepljena Hrvatica: 'Čekala sam da se prvo cijepe ovi potrebitiji'

Broj osoba koje su primile prvu dozu cjepiva protiv COVID-19 u petak, 14. svibnja, premašio je jedan milijun. Ukupno je utrošeno 1.31 milijun doza cjepiva te se radi o 1.009.609 osoba cijepljenih prvom dozom

VIDEO

Nije mi uopće bilo važno koje je cjepivo. Na kraju sam primila Pfizer. Nisam u rizičnoj skupini, mislim jesam zbog godina, ali nemam neke kronične bolesti. Tako da sam čekala da se prvo cijepe ovi koji su potrebitiji i nisam imala nikakvih nuspojava, rekla je Katarina Marić (70) koja je milijunti građanin koji se cijepio. Ona je cjepivo dobila u Slavonskom Brodu.

POGLEDAJTE VIDEO

- Kad je došao poziv za prvo cijepljenje ja sam se odmah prijavila i zvali su me, ali sam bila odsutna. I onda, kad sam se vratila javila sam se i sutradan me sestra odmah zvala i  odmah sam došla na red. Tako da nisam uopće razmišljala hoću li se cijepiti ili ne - rekla je Katarina.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Poručuje svima da se cijepe, a kako je to primiti milijuntu dozu kaže:

- Iznenađeno, uzbuđeno i bilo mi je jako drago - rekla je.

Cijepila se u petak u ambulanti dr. Sunčice Čičić, Doma zdravlja u Slavonskom Brodu.

– Mogu reći da sam zadovoljna što se u našoj ambulanti cijepila milijunta pacijentica. Inače zanimanje je za cijepljenje je dobro, svakim danom je sve veće i nadam se da ćemo zajedno pobijediti ovu pandemiju i vratiti se normalnom životu – rekla je dr. Čićić.

U Hrvatskoj je u više od milijun ljudi primilo prvu dozu cjepiva protiv covida-19, riječ je o 30 posto odraslog stanovništva, a milijunta osoba cijepljena je u Brodsko-posavskoj županiji.

- Više od milijun cijepljenih građana, 30 posto cijepljenog odraslog stanovništva i - cijepljenje građana u mojoj Jelsi. Ako se po jutru dan poznaje, ovo će biti posebno uspješan dan. Vidimo se u Domu zdravlja Jelsa od 13 sati - napisao je ministar Beroš na svom twitter profilu.

'U Hrvatskoj danas premašena brojka od milijun cijepljenih!'
'U Hrvatskoj danas premašena brojka od milijun cijepljenih!'

Broj osoba koje su primile prvu dozu cjepiva protiv COVID-19 u petak, 14. svibnja,  premašio je jedan milijun. Ukupno je  utrošeno 1.31 milijun doza cjepiva te se radi o 1.009.609 osoba cijepljenih prvom dozom, od kojih je dvije doze zaprimilo 300.847 osoba. Time je cijepljeno 24,9 posto ukupnog stanovništva, odnosno 30 posto odraslog stanovništva. Milijunta osoba je cijepljena u Brodsko-posavskoj županiji, izvijestili su iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak podsjetio je da je prije tjedan dana utrošena milijunta doza cjepiva što uključuje prvu i drugu dozu, a već tjedan dana kasnije prvu dozu primilo je milijun građana.

- Ti podaci su najbolji pokazatelj ubrzane dinamike cijepljenja - rekao je Capak i zahvalio građanima na odazivu na cijepljenje i na povjerenju koje su iskazali zdravstvenom sustavu.

 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 475
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1