Obavijesti

News

Komentari 2

VIDEO Kiša poharala Istru, u centru Pule srušilo se i drvo

VIDEO Kiša poharala Istru, u centru Pule srušilo se i drvo
3

Brojne bujice poplavile su pulske ulice, a bilo je i polomljenih stabala. Mjerna postaja u Košutićima nedaleko Poreča izmjerila je čak 103 mm kiše, javlja Istramet

Bujice i poplave poharale su u ranojutarnjim satima Pulu, javlja čitatelj koji nam šalje snimke. U centru se tako srušilo i drvo, što su nam potvrdili iz JVP-a Pula, dodavši kako nema ozlijeđenih.

POGLEDAJTE VIDEO: Nevrijeme poharalo Pulu

Pokretanje videa ...

Kako javlja Istramet, na pulskom je području nakon dugo vremena palo dosta kiše. Meteorološka postaja u Štinjanu tako je izmjerila čak 46 mm, dok je njihova postala Pula-Borik zabilježila 27 mm. Medulin, udaljen nekih desetak kilometara od Pule, palo je između 10 i 13 mm kiše.

VIDEO Pogledajte kako je olujni vjetar u Sloveniji nosio krovove
VIDEO Pogledajte kako je olujni  vjetar u Sloveniji nosio krovove

Zapuhala je i jaka tramontana s udarima do 15 m/s koja je uzrokovala manje materijalne štete, pa tako i polomljene grane u Puli. Najviše kiše zabilježila je njihova mjerna postaja u Košutićima s čak 103 mm kiše.

Iako se ostatak dana u Istri očekuje kao djelomice sunčan, lokalni pljuskovi i dalje su mogući u unutrašnjosti i u gorskom području, dodaju iz Istrameta.