Obavijesti

News

Komentari 66

VIDEO Mladić koji je usmrtio Nepalce ide u istražni zatvor: 'Vidno je potresen, žalit će se'

VIDEO Mladić koji je usmrtio Nepalce ide u istražni zatvor: 'Vidno je potresen, žalit će se'

Sumnjiči ga se da je kombijem na A1 naletio na dvojicu državljana Nepala (24, 26), a potom pobjegao s mjesta nesreće, ne pruživši im pomoć

VIDEO

Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu odredilo je istražnih zatvor mladiću D.I. (22) kojeg se sumnjiči da je kombijem na A1 naletio na dvojicu državljana Nepala (24, 26), a potom pobjegao s mjesta nesreće, ne pruživši im pomoć. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Određen istražni zatvor 22-godisnjaku 00:37

- Osumnjičeniku je određen istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, odbijen je prijedlog državnog odvjetnika da mu se odredi istražni zatvor zbog koluzijske opasnosti, odnosno utjecaja na svjedoke. Osumnjičenik ima pravo na žalbu, rok je tri dana. - kazala je istražna sutkinja Županijskog suda u Karlovcu nakon saslušanja osumnjičenog 22-godišnjaka za izazivanje prometne nesreće i nepružanje pomoći. Nakon saslušanja osumnjičenik je prlikom izlaska iz suda na savjet odvjetnika pokazao lice i skinuo kapuljaču.

'Branio se, vidno je potresen, žalit će se na odluku'

Njegov branitelj Davor Ukalović je kazao da se njegov branjenik aktivno brano, odgovarao je na sva pitanje i sve što je bilo potrebno.

- Nažalost nakon ispitivanja sudac istrage prihvatio je djelomično odluku radi eventualnog ponavljanja kaznenog djela i sigurno ćemo se žalit na tu odluku. - kazao je odvjetnik Ukalović, odgovarajući na pitanja je kazao da će tražiti dodatna vještačenja. 

- Što se tiče mog branjenika on je i dalje vidno potresen, dolazi iz obitelj u kojoj je jako teška financijska situacija. Još jednom u ime obitelji, mog branjenika i našeg odvjetničkog ureda izražavamo dukobuju sućut obitelji poginulih. - kazao je Ukalović. 

Utvrđeno je i da 22-godišnjak neprijavljeno boravi na adresi i da nema važeću osobnu iskaznicu, te mu je zbog počinjenih prekršaja uručen obavezni prekršajni nalog.

Plakao dok su ga vodili na sud

Policija ga je danas privela na sud, a mladić je po zlasku iz policijskog vozila plakao dok su ga u lisicama i s kapuljačom na glavi vodili u zgradu odvjetništva.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Snimka privođenje 00:57

U četvrtak oko 4:30 sati, nekoliko kilometra južno od čvora Gospić, zbog neprilagođene brzine kretanja prednjim dijelom vozila udario u stražnji dio motocikla na kojem su bila dvojica državljana Nepala stara 26 i 24 godine.

Obojica su na mjestu poginula, a preko jednog od njih su prešla još dva vozila koja su se potom zaustavila na kolniku. 

Sudar motocikla i kombija kod Gospića, poginulo dvoje ljudi

U međuvremenu je, u poslijepodnevnim satima, u policijsku postaju Gospić stigao muškarac (22) s odvjetnicima i rekao da je on vozač kombija, a potom su mu uzeli uzorak krvi i urina. Noć je proveo u pritvoru.

'Nije pobjegao, već se malo udaljio od kombija'

Njegov odvjetnik demantirao je da je bio u bijegu i tvrdi da je u policiju došao dobrovoljno te da je u strašnom šoku i žaljenju.

- On se u vrijeme kad su interventne službe postupale na cesti malo udaljio od kombija (ogulinske registracije), nazvao preko brata mene kao odvjetnika i mi smo već u jutarnjim satima javili policijskoj postaji u Gospiću da ćemo doći u 13 sati, jer sam ja prijepodne imao druge obaveze - rekao je odvjetnik Davor Ukalović.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 66
VIDEO

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!
RADARSKE SLIKE

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!

DHMZ je ranije objavio upozorenje i žuti alarm za grmljavinsko nevrijeme za sve regije u Hrvatskoj osim za dvije. Sad su to promijenili i samo gospićka regija označena je zelenom

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...
PROGNOZA

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...

Za četvrtak i petak prognoziraju dosta nestabilno vrijeme, pogotovo četvrtak kad je za skoro cijelu Hrvatsku upaljen žuti alarm zbog grmljavinskog nevremena
Detalji napada poskoka kod Vrgorca: 'Mama je bila smirena, u Splitu su joj dali terapiju'
'STABILNO JE'

Detalji napada poskoka kod Vrgorca: 'Mama je bila smirena, u Splitu su joj dali terapiju'

Ono što je zanimljivo je da se otrovnica kreće u radijusu od pedesetak metara i da nikada nije sama. Pravilo kako je uglavnom njeno stanište u kamenjaru više ne vrijedi jer se može pronaći i u gustoj šumi gdje je hladovina