News

Komentari 99

Stari auto nakrcao stvarima i krenuo pomoći u Tursku: 'Mi znamo što znači biti bez doma'

Stari auto nakrcao stvarima i krenuo pomoći u Tursku: 'Mi znamo što znači biti bez doma'

Bio sam svjedok jedne situacije kada je djevojka došla, skinula kaput i dala ga u humanitarne svrhe, kazao je čovjek koji je svojim činom oduševio ljude

Azerbejdžanac Server Beşirli s bratom İmamverdijem je svoj stari auto napunio stvarima i iz svoje trošne kuće u Bakuu te krenuo prema Turskoj.

- Mi vrlo dobro znamo kako je biti beskućnik i izgubiti familiju u hladnoći - kazao je te odnio poplune, odjeću i deke kako bi pomogao ljudima koji su na ulici.

Fotografija je dirnula brojne korisnike društvenih mreža. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Govori kako je odlučio reagirati čim je vidio prizore iz Turske te kako je ljudima potrebna pomoć.

- Nadam da ću sutra donijeti i hranu - rekao je te dodao kako je njegova baka jako dobro znala što je zima kad je bježala iz Lachina za vrijeme okupacije Armenije.

Poplune je stavio na vozio i odnio u centar za pomoć kako bi stigli u Tursku.

- Iako naše vozilo nije u dobrom stanju, dovoljno je dobro da nas posluži da prevezemo pomoć - govori te dodaje kako su mu rođaci i prijatelji već kazali da je 'osvojio' društvene mreže svojim činom.

- I mi smo doživjeli ovu katastrofu. Bilo je žena bez odjeće i obuće. I mi smo doživjeli taj period, znamo taj osjećaj. Nismo samo mi pomogli nego i ostali Azerbajdžanci, pomažu čak i oni koji žive u drugim zemljama. Bio sam svjedok jedne situacije kada je djevojka došla, skinula kaput i dala ga u humanitarne svrhe - zaključio je.

Najčitaniji članci