News

Komentari 83

VIDEO Neboder u Zagrebu gorio je zbog amaterske pogreške pirotehničara i zaštitara?

VIDEO Neboder u Zagrebu gorio je zbog amaterske pogreške pirotehničara i zaštitara?

Zapalio se ravni krov te je prema prvim procjenama izgorjelo oko 25 kvadratnih metara ljepenke koja služi kao zaštita od vlage. Odmah je na intervenciju poslano sedam vozila s 21 vatrogascem

Umjesto mirne noći i jutra 1. siječnja zagrebački vatrogasci i policija imali su na desetine intervencija zbog nesavjesnog korištenja pirotehnike i ispaljivanja vatrometa. Najveći problem imali su oko 2.25 sati kad su građani dojavili da gori neboder u Ilici na Trgu.

Pogledajte video: U Zagrebu gorio poznati neboder

Amaterska greška pirotehničara i vatrogasca?

Zapalio se ravni krov te je prema prvim procjenama izgorjelo oko 25 kvadratnih metara ljepenke koja služi kao zaštita od vlage. Odmah je na intervenciju poslano sedam vozila s 21 vatrogascem koji su stepenicama trčali do 17 kata i krova.

Dok su njihove kolege razvlačili cijevnu prugu i s njom stigli do 15 kata, prva ekipa gasitelja uspjela se spojiti na hidrantsku mrežu zgrade i ugasiti požar.

Policija blokirala ulaz

Policija je odmah stigla i blokirala svima ulaz u zgradu.

Istraga traje, a kako neslužbeno doznajemo iz njihovih krugova, sumnja je zasad pala na amatersku grešku jednog od pirotehničara i njihovog dežurnog zaštitara vatrogasca koji su radili na ispaljivanju tradicionalnog novogodišnjeg vatrometa.

Navodno nisu provjerili i maknuli kutije iz kojih je ispaljena pirotehnika te su one ostale tinjati. Bilo je to dovoljno da dva i pol sata kasnije izazove požar. Detalji će se znati po dovršetku istrage.

Nasreću, vidikovac je bio zatvoren te ondje nije bilo ljudi.

Među ostalim intervencijama u kojim su vatrogasci sudjelovali bio je niz gorući kontejnera, požar auta u vožnji, zaglavljeno dizalo...

Najčitaniji članci