Obavijesti

News

Komentari 5

VIDEO Od stare kule dvorca u Novigradu nije ostalo ništa, uzrok požara znat će se danas

VIDEO Od stare kule dvorca u Novigradu nije ostalo ništa, uzrok požara znat će se danas
2

U utorak poslijepodne izgorjelo je krovište dvorca iz 14. stoljeća, inače zaštićenog kulturnog dobra u kojem su živjeli i Frankopani. Policija će tijekom dana provesti očevid i utvrditi uzrok požara

VIDEO

Nakon što se u utorak poslijepodne zapalila jedna kula dvorca u Starom gradu u Novigradu na Dobri, požar se nažalost proširio i na krovište druge kule. Prema fotografijama koje je objavio DVD Netretić, krovište jedne od kula potpuno je izgorjelo.

Pokretanje videa...

požar 00:19

- Požar Starog grada Novigrada, šteta ogromna. Na požar su izišla dva vozila DVD-a Netretić s 9 vatrogasaca JVP Karlovac i DVD Zagradci - napisali su na svom Facebooku.

Karlovačka policija danas će provesti očevid gdje će utvrditi uzrok požara.

- Jučer u poslijepodnevnim satima u naselju Novigrad na Dobri, općina Netretić, buknuo je požar na drvenim dijelovima krovišta kule dvorca. Požar su ugasili vatrogasci, a danas tijekom dana na mjestu događaja bit će proveden očevid s ciljem utvrđivanja uzroka požara. Materijalna šteta bit će utvrđena naknadno - priopćili su iz PU karlovačke.

'Mladenci se ovdje često slikaju'

Čitateljica koja nam je poslala snimku požara ostala je šokirana viđenim.

- Velika je šteta što se ovo dogodilo. Prekrasno je ovdje, često mladenci dolaze ovdje na svadbeno slikanje - ispričala nam je jučer.

Pokretanje videa...

požar 00:20

Ova povijesna utvrda podignuta je u 14. stoljeću, a nalazi se u blizini rijeke Dobre. Utvrdu je u 15. stoljeću naselila poznata hrvatska plemićka obitelj Frankopan, a 1969. Regionalni zavod za zaštitu spomenika kulture iz Zagreba upisuje Novigrad u Registar nepokretnih spomenika kulture. 

Obnova ovog zaštićenog kulturnog dobra počela je 1999., a nakon ove nesreće, čini se da će još potrajati.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.