News

Komentari 5

VIDEO Orkanska bura otežavala trajektu da uplovi na otok Rab

VIDEO Orkanska bura otežavala trajektu da uplovi na otok Rab

Orkanski udari bure na Paškom mostu dosezali su 155 km/h, zbog čega je most bio povremeno zatvoren za sav promet. Problema je bilo i u pomorskom prometu

Bablje ljeto u Hrvatskoj u kratko je vrijeme otpuhala jedna od najjačih promjena vremena. Preskočili smo jesen, a vremenske prilike priliče kraju studenog, piše Dalmacija danas. U Splitu je u nedjelju srednja dnevna temperatura zraka iznosila 10.7°C, što je vrijednost koja klimatološki odgovara kraju studenog.

Crometeo je objavio video s Raba na kojem se vidi borba Jadrolinijinog trajekta s orkanskom burom. Orkanski udari bure na Paškom mostu dosezali su 155 km/h, zbog čega je most bio povremeno zatvoren za sav promet. Problema je bilo i u pomorskom prometu.

- Trajekt uplovljava na orkanskim udarima bure koji su u kanalu gotovo sigurno mogli biti preko 120 km/h. Kod zastave mjerili smo max 122 km/h u provedenih 45 minuta na lokaciji - opisao je snimljeni video autor Josip Ćuća-Žentil.

Najjači udar bure izmjeren je na Krčkom mostu, gdje je u četvrtak zabilježen udar od 191 km/h. Osim orkanske bure u nekim područjima Hrvatske vrijeme u Hrvatskoj posljednjih dana obilježila je i obilna kiša. Na Hvaru i Korčuli palo je preko 150 litara kiše po kvadratnom metru. Najkišovitije odručje u zemlji bilo je Zabiokovlje, ali područje Zaostroga uz obalu. gdje je palo od 240 do 270 litara kiše po kvadratnom metru, što premašuje klimatološki prosjek za listopad.

 

 

Najčitaniji članci