Obavijesti

News

Komentari 68

VIDEO Posrnulog pobjednika 'Supertalenta' uhitili su zbog pljački dviju zlatarni u Zagrebu

VIDEO Posrnulog pobjednika 'Supertalenta' uhitili su zbog pljački dviju zlatarni u Zagrebu
3

Petar Bruno Basić (31) publiku je svojedobno oduševio svojim plesom na šipki, koji mu je donio pobjedu i nagradu od čak 200 tisuća kuna. Sumnjiče ga da je ljetos suzavcem poprskao djelatnike i odnio zlato

VIDEO

Čuo sam da su uhitili nekoga zbog pljačke moje zlatarne. Bio bih najsretniji kada bi mi se vratilo ono što je ukradeno, kaže Tihomir Macan Zvonar (46), vlasnik zlatarnice Daria u Sesvetama, kojemu je nepoznati počinitelj 1. kolovoza 2023. ukrao veliku količinu zlatnog nakita.

POGLEDAJTE VIDEOVIJESTI:

Pokretanje videa...

[TOP 3 VIJESTI DANA] Posrnulog pobjednika Supertalenta uhitili su zbog pljački dviju zlatarni u Zagrebu 01:20

Izvadio sam smotuljak sa zlatnim lančićima, stavio ih na pult, a lopov je tražio da mu pokažem određeni lančić. Sagnuo sam glavu kako bih izvadio lančić, a kad sam podignuo pogled, u oči mi je našpricao suzavac.  Uzeo je cijeli smotuljak i istrčao kroz vrata, rekao nam je nakon pljačke vlasnik koji je tada procijenio da bi vrijednost ukradenog zlata mogla biti veća od 50.000 eura.

Vrata zlatarnice se automatski zaključavaju, a lopov ih je ostavio pritvorenima nakon što ga je Tihomir pustio unutra.

Doznajemo kako je policija zbog sumnje da je opljačkao tu zlatarnu u srijedu uhitila Petra Brunu Busića (31).

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad muškarcem starosti 31 godinu zbog osnova sumnje da je počinio dva kaznena djela razbojništva, jedno kazneno djelo krađe i tri kaznena djela krivotvorenja isprave na području Grada Zagreba. 

Pogledajte video pljačke:

Pokretanje videa...

Dramatična pljačka u Sesvetama: Vlasniku pred očima ukrao zlato i pobjegao 00:56

Kriminalističkim istraživanjem policijski su službenici potvrdili svoju sumnju, prikupili dokaze i saznanja kako je osumnjičeni muškarac  počinio dva kaznena djela razbojništva u dvije zlatarnice i to u Zagrebu u Ulici Vice Vukova u zlatarnicu koja se nalazi u sklopu trgovačkog centra te drugu zlatarnicu u Sesvetama u Ninskoj ulici.  


 
Navedena kaznena djela osumnjičeni je počinio tako da je od zaposlenika zlatarnica prvo zatražio da mu pokažu zlatni nakit, a kada bi ga oni stavili na pult, osumnjičeni je čekao pogodan trenutak kada više nije bilo mušterija unutra, da bi ih tada suzavcem pošpricao i s pulta uzeo zlatni nakit s kojim bi zatim pobjegao. Prilikom počinjenja navedenih kaznenih djela, osumnjičeni bi se do navedenih objekata dovezao automobilom na koje je stavio nepripadajuće registracijske pločice koje je ranije ukrao s drugih automobila. Maskirao bi se na način da bi na glavu stavio francusku kapu i na oči dioptrijske naočale.

Novac trošio na kocku, putovanja i luksuz

Novac koji je zaradio od prodaje otuđenog zlata, trošio bi na kockanje, putovanja i luksuzni način života.

Međutim, tu nije bio kraj njegovom protupravnom ponašanju, sumnja se daje je počinio i kazneno djelo krađe na štetu trgovačkog centra na adresi u Zagrebu, Buzinski Krči gdje je početkom srpnja došao automobilom na koji je stavio ranije ukradene registracijske pločice te iz skladišta otuđio više komada različitih artikala.

Materijalna šteta nastala počinjenjem navedenih kaznenih djela iznosi oko 140.715 eura.


 Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zagrebačke, dok je Posebno izvješće dostavljeno nadležnom Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.", objavila je policija. 

U Supertalentu zaradio 200.000 kuna

Petar Bruno Basić pobjednik je Supertalenta održanog 2016. kada je gledatelje oduševio svojim plesom na šipki, koji mu je donio  i nagradu od čak 200 tisuća kuna. 

Basić je nakon pobjede govorio kako mu je djevojka Danijela najveća podrška, te da će veliki dio od nagrade uložiti u razvoj njihovog studija. Godinu kasnije pristupio je u Hrvatsku vojsku. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 68
VIDEO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...

Heroji: Znali da im prijeti bolna smrt, ušli su ispod reaktora...
FELJTON: ČERNOBIL, 3. DIO

Heroji: Znali da im prijeti bolna smrt, ušli su ispod reaktora...

Hrabro su ušli ispod reaktora i ispustili vodu, ali i tamo su prošli pravu dramu jer su ostali bez svjetla. Iako su znali da riskiraju bolnu smrt od radijacije, otišli su i spasili svijet od još veće katastrofe...
Bivši policajac pljačkao banke pa bježao na romobilu: Prijeteći pištoljem uzeo je 80.000 eura
DOBIO 13 GODINA ZATVORA

Bivši policajac pljačkao banke pa bježao na romobilu: Prijeteći pištoljem uzeo je 80.000 eura

Bivši policajac Denis Lingart nepravomoćno je osuđen zbog 18 razbojništava i jednog u pokušaju. Mete su mu bile banke, Fina...