Obavijesti

News

Komentari 53

VIDEO Požar u Crikvenici je lokaliziran: 'Obranili smo kuće, do podneva bi ga mogli ugasiti'

VIDEO Požar u Crikvenici je lokaliziran: 'Obranili smo kuće, do podneva bi ga mogli ugasiti'
4

Zapovjednik JVP Crikvenica Robert Hrelja rekao nam je kako je požar zahvatio borovu šumu, a oko pola sata kroz noć obranili su i desetak kuća kojima je prijetila opasnost

Nakon požara na Hvaru u kojem je život izgubio jedan čovjek, novi požar izbio je na području Crikvenice, javljaju čitatelji koje je buktinja probudila u noćnim satima u ponedjeljak.

POGLEDAJTE VIDEO: Požar u Crikvenici

Pokretanje videa ...

JVP Crikvenica dojavu je zaprimila u ponedjeljak oko 2.33, a požar je zahvatio oko hektar i pol površine koju čini i borova šuma te različito raslinje. 

- Između 3 i 4 ujutro postojala je opasnost da se proširi na kuće, ali smo ih obranili unutar pola sata. Brzo smo se rasporedili, a lokalizirali smo ga oko 6.45. Vjetar je otežavao gašenje, no sad se smirio pa bismo prema nekim procjenama požar mogli ugasiti do podneva. Naravno, osim ako nam ne krene orkanska bura - rekao nam je Robert Hrelja, zapovjednik JVP-a Crikvenica.

Ako sve bude u redu, kroz dva sata će povući dio snaga, dodaje.

Na terenu je jednom trenutku bilo 11 vozila, a na intervenciju su izašli DVD San Marino iz Novog Vinodolskog, DVD Kraljevica, DVD Bribir, DVD Rijeka te JVP-ovi Crikvenica i Rijeka. 

Maloljetnici u Šibeniku bacili opušak pa izazvali požar
Maloljetnici u Šibeniku bacili opušak pa izazvali požar

- Bura otežava gašenje i nepristupačan teren, ljudi se već sele iz domova, stanje je užasno - javio nam je ranije jedan od čitatelja kojeg je u noćnim satima u ponedjeljak probudila buktinja.