News

Komentari 26

VIDEO Snimila megapijavicu u Rovinju: 'Čuvajte se! U samo 2 sata u Istri je bilo 6500 munja'

VIDEO Snimila megapijavicu u Rovinju: 'Čuvajte se! U samo 2 sata u Istri je bilo 6500 munja'

Nevrijeme je stiglo na Jadran, kod Rovinja je snimljena velika pijavica usred mora. DHMZ najavljuje nevrijeme i upozorava pomorce da se smjeste u luku dok ne bude sigurno

Iznenada je došao pljusak s grmljavinom. Bili smo na plaži. Neki su se još kupali, ubrzo su svi potražili zaklon. Kiša je ljevala pola sata. Činilo mi se da se u daljini nešto formira među oblacima, sve se brzo odvijalo, izgledalo je kao pijavica koju sam do sad vidjela samo na slikama. Počeo je drugi val pljuska s grmljavinom te sam otrčala prema smještaju, ispričala je čitateljica. 

POGLEDAJTE VIDEO: Pijavica kod Rovinja

U 2 sata 6500 munja

"Ovo je eskaliralo brzo. Kakva bomba na moru zapadne Istre, uskoro će zahvatiti obalu, oprez svima na tom području... ⚡⚡⚡⚡⚡ Već je zabilježeno 2000 udara munja iz ovog sustava", objavio je IstraMet na Facebooku.

Nešto kasnije Istramet je objavio kako je iznad Istre u samo dva sata zabilježeno čak 6500 munja.

Iz Državnog hidrometeorološkog zavoda je danas izdano narančasto upozorenje zbog opasnog vremena u Velebitskom kanalu. Očekuje se jaka i mjestimično vrlo jaka bura čiji će najjači udari biti od 35 do 55 čvorova. 

Posebna preporuka iz DHMZ-a izdana je za pomorce, ističući da upravljanje plovilom u uvjetima jake bure zahtijeva veliko iskustvo te adekvatno opremljena plovila. 

U DHMZ-u navode kako postoji vjerojatnost da mnogi katamarani i trajekti neće ploviti, pa putnicima poručuju da prate informacije o prometu.

Najčitaniji članci