News

Komentari 57

VIDEO Studenti iz Moskve kao roboti pričaju: Putin je s pravom napao Ukrajinu, podržavamo ga

VIDEO Studenti iz Moskve kao roboti pričaju: Putin je s pravom napao Ukrajinu, podržavamo ga

Naši djedovi se nisu borili protiv nacizma da bi sada opet provirio glavu, rekao je jedan student u govoru. Sadašnji studenti fakulteta ne smatraju rusku invaziju na Ukrajinu problemom, ali bivši su se pobunili

Rusija napad na Ukrajinu ne zove invazijom već specijalnom vojnom operacijom pa je tako nazivaju i obrazovne institucije u Rusiji. Ovih dana na društvenim mrežama osvanuo je video snimljen na Moskovskom državnom institutu za međunarodne odnose u kojem studenti objašnjavaju da ruska vojska ne ubija civile, kako ruski predsjednik Vladimir Putin ima pravo napasti Ukrajinu i zahtijevati demilitarizaciju, denacifikaciju, neutralni status Ukrajine i priznavanje anektiranog Krima kao ruskog teritorija. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Dok to govore, ostali podržavaju kolegu. 

- Naši djedovi se nisu borili protiv nacizma da bi sada opet provirio glavu - rekao je jedan student.

Video je nazvan ‘Apel studenata Fakulteta za menadžment i politiku Volodimiru Zelenskom’.

Moskovski studenti tvrde da Putin ima pravo prijetiti da će i dalje napadati Ukrajinu, odnosno izvoditi specijalnu vojnu operaciju, ako oni ne prihvate sve uvjete Rusije.

Fakultet u Moskvi snažno je podržao rusku invaziju na Ukrajinu i zato jer to sveučilište vodi rusko ministarstvo vanjskih poslova. Iako su trenutačni studenti podržali Putina u svom naumu, bivši studenti s time se ne slažu i oštro osuđuju invaziju.

Na društvenim mrežama neprestano komentiraju kako rat mora prestati, a prošlog tjedna je njih 1500 poslalo i otvoreno pisno u kojem su zatražili povlačenje ruskih snaga iz Ukrajine i početak poštenih pregovora. 

 POGLEDAJTE VIDEO: UŽIVO O RATU UKRAJINA RUSIJA

Najčitaniji članci