Obavijesti

News

Komentari 32

VIDEO U Zagrebu je u pola sata zabilježeno čak 40 munja, zbog poplava vatrogasci na terenu...

VIDEO U Zagrebu je u pola sata zabilježeno čak 40 munja, zbog poplava vatrogasci na terenu...
6

Na širem području Zagreba zabilježeno je više od 40 munja. Meteorolozi najavljuju lokalne jake pljuskove s mogućnošću grmljavine, tuče i prolazno olujnog vjetra

VIDEO

Na širem zagrebačkom području u utorak popodne zbog grmljavinskog nevremena zabilježeno je preko 40 munja. Najveća koncentracija je iznad Medvednici, a nevrijeme će se premještati prema jugu. 

DHMZ je zbog grmljavinskog nevremena proglasio žuto upozorenje za na zagrebačkom područje te ostatak Hrvatske, osim splitskog područja gdje se razvedrilo. Jaka kiša poplavila je neke ceste. Čitatelji su nam poslali snimke poplavljenih cesta i potoka na zagrebačkoj Kustošiji i Lukšiću.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

kiša u zagrebu 02:41

Javna vatrogasna postrojba grada Zagreba od 15 sati u utorak odradila je 13 intervencija i to 12 ispumpavanja vode.

Meteorolozi najavljuju lokalne jake pljuskove s mogućnošću grmljavine, tuče i prolazno olujnog vjetra. Vjerojatnost grmljavinskog nevremena je 60-80 posto.

VIDEO Poplavile ulice u Kutini: 'Ne pamtimo ovakvo nevrijeme'
VIDEO Poplavile ulice u Kutini: 'Ne pamtimo ovakvo nevrijeme'

- Budite na oprezu zbog mogućih jačih grmljavinskih nevremena. Posebno pripazite u izloženim područjima kao što su planine, šume i livade odnosno otvoreni tereni. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom - piše DHMZ

Velika koncentracija munja je zabilježena i na Velebitu, istočno od Knica, te na području kod Nove Gradiške.

Najavljeno je promjenljivo oblačno vrijeme sa sunčanim razdobljima za cijelu Hrvatsku. Mjestimice će biti kiše te pljuskova i grmljavine koji lokalno mogu biti izraženiji. Vjetar će na kopnu biti slab, na istoku do umjeren istočni i jugoistočni. Na Jadranu će puhati većinom umjereno jugo. Najviša dnevna temperatura od 22 do 27°C, u gorju ponegdje malo niža.

- Mi smo pootvarali šahtove koje smo sami napravili. Metlama smo izguravali vodu da nam ne ude u kuću jer smo mi u prizemnici. Bili smo na rubu ponora. Ovako nešto nije bilo već dugo. Unatoč jakoj kiši uspjeli smo bar malo zaustaviti vodu da nam ne ude u prostorije - rekla nam je čitateljica.

Kaos i u Kutini, Zadarskoj i Sisačko-moslavačkoj županiji

Na području Kutine, Zadarske i Sisačko-moslavačke županije angažirano je ukupno 79 vatrogasaca koji ispumpavaju vodu i rade na sanaciji, nakon što je kišno nevrijeme danas prouzročilo plavljenje objekata i prometnica, priopćili su iz Hrvatske vatrogasne zajednice (HVZ).

Nevrijeme pogodilo Split: Oluja rušila stabla, poplavljene ceste
Nevrijeme pogodilo Split: Oluja rušila stabla, poplavljene ceste

- Na području Kutine je zabilježeno 48 ispumpavanja i 6 ispiranja kolnika, a na terenu je 38 vatrogasaca, od čega 20 pripadnika 7 DVD-ova te 18 pripadnika JVP-a Kutina", rekao je županijski vatrogasni zapovjednik Marijo Paluh. Vatrogasci rade na sanaciji - kazao je Paluh, a na terenu će ostati do potpunog smirivanja situacije.

Kutinu je malo iza 12 sati pogodilo snažno oborinsko nevrijeme zbog kojeg su pod vodom završili nekoliko prometnica, kuhinja OŠ Mate Lovraka, Učenički dom, podrum Općinskog suda te objekt Maslačak Dječjeg vrtića Kutina.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

specka od kutineinfo poplavila kutina 00:59

Do povećanog broja vatrogasnih intervencija došlo je i na području Sisačko-moslavačke županije. Situacija je kritična na tri mjesta: u Mečenčanima, Donjim Kukuruzarima i u Gornjoj Gračenici.

FOTO Obilna kiša poplavila dijelove mjesta Poljančani
FOTO Obilna kiša poplavila dijelove mjesta Poljančani

Nevrijeme pogodilo Bibinje i Sukošan

U općini Donji Kukuruzari voda je prešla preko ceste i ušla u jedan kontejner, a na terenu su tri vatrogasaca iz DVD-ova Hrvatska Kostajnica i Donji Kukuruzari. U Gornjoj Gračenici na terenu je 14 vatrogasaca iz DVD-ova Donja i Gornja Gračenica te Volodera, navodi HVZ.

I u Zadarskoj županiji došlo je do velike količine oborina, točnije na na području Bibinja i Sukošana, gdje se nastavlja ispumpavanje vode iz objekata. Vatrogasci su odradili deset intervencija u kojima su angažirana 24 vatrogasca sa 10 vozila. Veći dio intervencija odrađuje se na području Sukošana.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 32
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca