Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
16 komentara

Vijećnici se odrekli naknada: U proračun će se sliti milijun kn

Gradonačelnik je odlučio uskratiti i sufinanciranje političkih stranaka čiji vijećnici participiraju u radu gradskog vijeća u iznosu od oko trideset pet tisuća kuna...

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
16 komentara

Gotovo milijun kuna u proračunu grada uprihodit će se od vijećničkih naknada i nefinanciranja političkih stranaka u gradu Vrgorcu. Da se vijećnici odreknu svojih naknada koje su mjesečno iznosile petsto kuna predložio je mladi gradonačelnik Ante Pranić. Uz početna negodovanja na kraju su ga svi vijećnici podržali i odrekli se svojih naknada.

Za svoj rad u gradskom vijeću dobivaju simbolično, jednu kunu. Gradonačelnik je odlučio uskratiti i sufinanciranje političkih stranaka čiji vijećnici participiraju u radu gradskog vijeća u iznosu od oko trideset pet tisuća kuna:

- Sve što sam predložio bilo je jedino i isključivo u interesu grada.

Za naš siromašni proračun u koje se svaka kuna strogo pazi ova su sredstva itekako bitna. Pokazali smo da se k bez toga može," rekao nam je gradonačelnik Pranić. Vijećnici svoju odluku izglasavaju periodično što su učinili i na prošlotjednoj sjednici za narednih šest mjeseci.
 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message