Obavijesti

News

Komentari 0

Vikend proslave Dana Europe: Eurosong nostalgija uz Albinu te Oscarom nagrađivani filmovi...

Vikend proslave Dana Europe: Eurosong nostalgija uz Albinu te Oscarom nagrađivani filmovi...
4

Povodom Dana Europe, koji se obilježava ove nedjelje, 9. svibnja, gledajte koncert 'Eurosong nostalgija', koji je napravljen u suradnji s našom ovogodišnjom predstavnicom, Albinom Grčić

VIDEO

Kako zbog pandemije ni ove godine nismo mogli organizirati uobičajene aktivnosti uživo na otvorenom, ponovno smo se okrenuli virtualnom svijetu. Budući da je na centralnoj razini Europski parlament tijekom cijelog ovog 'europskog tjedna' organizirao online razgovore na kojima građani mogu doznati više o djelovanju institucije i prioritetima rada zastupnika, mi smo se odlučili simbolički okrenuti kulturi, poručili su iz Ureda Europskog parlamenta u Hrvatskoj. 

Tako vas u subotu, 8. svibnja, s početkom u 21:00 sat na Facebook stranici i YouTube kanalu Ureda, očekuje zanimljiv koncert 'Eurosong nostalgija', koji je nastao u suradnji s Albinom Grčić, našom ovogodišnjom predstavnicom na Eurosongu.

- Albina je, prije odlaska za Rotterdam, izdvojila vrijeme i za nas snimila svoj Tick-Tock, ali i obradu pjesama koje su nas na najpoznatijem europskom glazbenom natjecanju predstavljale 1998., 1999., 2000., 2002. te 2010. godine - kažu nam iz Ureda. 


Osim koncerta, već je neko vrijeme dostupno i besplatno gledanje filmova finalista za Nagradu publike Lux. U suradnji sa Zagreb film festivalom, filmovi 'Kolektiv' i 'Corpus Christi' mogu se pogledati besplatno na platformi Kino Europa Online do 10. svibnja, dok će projekcija filma 'Još jedna runda' biti organizirana upravo na Dan Europe, 9. svibnja, u kinu Tuškanac u Zagrebu u 19 sati. 'Još jedna runda' je i ovogodišnji dobitnik Oscara za najbolji strani film, a oni koji ga žele pogledati u Zagrebu 9. svibnja, trebaju podići kartu sat vremena prije projekcije na blagajni kina. Jedna osoba može preuzeti najviše dvije ulaznice. 

Europski parlament već godinama ima važnu ulogu u afirmiranju kulture, kako kroz izravne projekte, tako i kroz različite vidove suradnje s umjetnicima. Prema nekim procjenama, kulturna i kreativna industrija čine oko 4 posto europskog BDP-a, što je slično udjelu ugostiteljstva. Nažalost, pandemija je ovu industriju bacila na koljena i zato je Europski parlament tražio da se, i u paketu oporavka, i u novom dugoročnom proračunu za kreativce, osiguraju odgovarajuća sredstva.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.