Obavijesti

News

Komentari 310

Vikendice ministara: Evo gdje ljetuju vladari Banskih dvora

Vikendice ministara: Evo gdje ljetuju vladari Banskih dvora
1

Izgledaju kao iz 'Dinastije': Ministrica gospodarstva Martina Dalić ima raskošnu vikendicu od čak 3,5 milijuna kuna. Ministar Kuščević ima obiteljsku kuću na Braču od 952 kvadrata

VIDEO

Ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić - koja se ovih dana “proslavila” izjavom kako su zadnje naše godine (ne ponovile se) bile “dobre”, a sad slijede loše, zbog nadolazećih se godina ne mora plašiti. Pored supruga, koji radi u menadžmentu Ine, ona ima i kuću u centru Petrčana kraj Zadra. Kuća od 240 četvornih metara vrijedi 3,5 milijuna kuna, a s tim se nekako mogu pregurati i najgore godine...

U njoj boravi u vrijeme godišnjeg odmora ljeti.

- Dok je na odmoru, ministrica je aktivna. Bavi se joggingom i plivanjem, a suprug joj nerijetko na plažu donosi ručnik da se obriše nakon kupanja. Popije kavu u lokalnim kafićima i obično ne privlači pretjeranu pažnju na sebe. Ove godine nije još viđena na odmoru, a kuću ne iznajmljuje turistima već joj služi unutar obiteljskog i prijateljskoga kruga - kažu nam u Petrčanima.

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković ima kuću u Biogradu. Velika je 140 četvornih metara, a vrijedi 600.000 kuna. Goran Marić, ministar državne imovine, ima najmanji apartman od svih ministara na zadarskom području. Nalazi se u Turnju, a ima samo 26 četvornih metara. Vrijedi 180.000 kuna.     

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ljeti se u tome mjestu blizu Biograda moglo naletjeti na ministra u šetnji, kažu mještani, no ove godine Marića nisu vidjeli.

On se sad brine o malo većoj imovini, državnoj - mada ni njegova nije mala. Marić nema kredita ni dugova, a u poreznoj kartici stoji da je vlasnik devet nekretnina: dva stana u Zagrebu i dvije garaže, jedne kuće, spomenutog apartmana, građevinskog zemljišta i dviju oranica. Osim toga, Marić je vlasnik dva automobila: Peugeota 308 i Peugeota 508.

Nemaju svi tako puno. Među najskromnijim današnjim hrvatskim ministrima je ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković. On je vlasnik stana u rodnom Novom Vinodolskom. Stan se prostire na 116 četvornih metara, pa bi zli jezici rekli da gostima treba GPS uređaj kako bi se snašli na tako velikoj površini, no riječ je - ako je vjerovati podacima iz ministrove imovinske kartice - o vrlo, vrlo skromnom stančiću. Oleg Butković napisao je, naime, da

stan vrijedi 150.000 kuna, što spada u najjeftinije stambene objekte u kojima je ikad obitavao ijedan hrvatski ministar.

To dokazuje da ministri konzervativne stranke ne moraju, kao u Engleskoj, biti bogataši: u Hrvatskoj i skroman čovjek može postati ministar, i to u važnom resoru.

Oleg Butković stan je kupio kreditom. U njemu, stanu a ne kreditu, živi sa suprugom i sinom.

Ministar turizma Gari Capelli, koji se kroz godine nametnuo kao glavni stranački ekspert za turizam, na rodnom Lošinju također je cijenjen, poštivan i hvaljen.

Još tijekom devedesetih, kad se uspinjao u županijskom odboru stranke, paralelno se bavio privatnim biznisom i turizmom te s bratom kupuje agenciju, koja radi i dan danas. No Cappelli zbog svojih političkih funkcija nema više veze s njom. Ipak, lijepo uređenu trokatnicu od 835 m2 s apartmanima te isto tako lijepo uređenom okućnicom s pogledom na more, u vrijednosti od oko 1,312.000 kn i dalje ljeti iznajmljuje turistima.

Podrijetlom iz Italije, Cappellijevi već nekoliko generacija žive na Lošinju. Baka mu je Austrijanka, djed Talijan, a otac prvi osnivač zajednice te nacionalne manjine na Lošinju. Majka mu je “domaća”, s otoka Ilovika, a roditelji su sinu neuobičajeno ime nadjenuli po legendarnom holivudskom glumcu Garyju Cooperu i od oko 8200 mještana ovog otoka on i njegov susjed su jedini koji nose to ime, a susjed ga je dobio po ministru.

- To je sposoban, obrazovan, iskusan, energičan, iskren, kooperativan čovjek, koji je itekako zaslužan za razvoj Malog Lošinja i čitavog otoka. Voli saslušati ljude i njihove prijedloge, ali ima i stav i ne boji ga se iznijeti - za njega kažu susjedi.

Ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić, koja sa suprugom i djetetom živi u naslijeđenom stanu u Karlobagu, također je vlasnica apartmančića od 27 četvornih metara u vrijednosti od oko 200.000 kuna.

Apartman se nalazi u paviljonu u sklopu karlobaškog hotela Zagreb, tj. u produžetku iza hotela okrenutom prema gradu. Apartmani se uglavnom iznajmljuju turistima. Iako ministricu u apartmanskom kompleksu ne vide često, oni koji je znaju kažu da se radi o mirnoj, suosjećajnoj ženi, koja uvijek uredno obavlja svoje dužnosti i plaća svoje račune.

- O njoj mogu govoriti samo lijepe stvari. Humani posao kojim se bavi najbolje govori o kakvoj je osobi riječ - svojedobno je o svojoj stranačkoj kolegici izjavio Damir Jelić. Mještani je hvale kao osobu koja je radno iskustvo socijalne radnice stjecala u Crvenom križu na poslovima zaštite starijih i nemoćnih te dugi niz godina uspješno vodila Dom za starije i nemoćne Sveti Antun u Karlovcu.

- Ona je prava žena za takav posao. Aktivna je u društvenom i humanitarnog radu, surađuje s udrugama i civilnim inicijativama, uvijek je spremna saslušati i pomoći - kažu mještani Karlobaga.     

Kuščević ima obiteljsku kuću na Braču od 952 kvadrata     

Rođeni Bračanin, bivši ministar graditeljstva te sadašnji ministar uprave u imovinskoj kartici ima prijavljenu obiteljsku kuću s okućnicom u Nerežišćima, površine 952 četvorna metra i vrijednosti 6,000.000 kuna. Prije ulaska u Vladu tri je mandata bio načelnik općine Nerežišća.     

Štromar ljetuje u skromnih 41 kvadrata     

Predrag Štromar, potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva, u svoju imovinsku karticu upisao je stan u Poreču. Stan ima površinu 41 metar četvorni i vrijedi oko 315.000 kuna. Štromar je također vlasnik nekoliko oranica i šuma vrijednih ukupno više od milijun kuna.     

Butkovićev stan od 150.000 kuna u Novom Vinodolskom    

Kad su u pitanju nekretnine, ministar mora, prometa i nekretnina Oleg Butković jedan je od skromniji u Vladi. Vlasnik je stana u rodnom Novom Vinodolskom od oko 116 kvadrata. U imovinskoj kartici Butković je naveo da taj stan vrijedi samo 150.000 kuna. Ima i građevinsko zemljište.     

Ljetna rezidencija Dalićevih u Petrčanima od 3,5 milijuna kuna     

S mužem je potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva Martina Dalić vlasnica raskošne kuće za odmor u Petrčanima kraj Zadra. Prema podacima iz imovinske kartice, kuća ima 240 metara četvornih i vrijedna je oko 3,500.000 kuna. Ministrica u Petrčanima ima i dva građevinska zemljišta. Jedno od 277 metara četvornih, vrijedno 421.040, drugo od 224 metra četvorna i 340.480 kn.

    

Kujundžić se odmara na Pagu u apartmanu od 50 metara četvornih     

Na Pagu se ljeti odmara ministar zdravstva Milan Kujundžić. U Novalji ima apartman od 50 metara četvornih, vrijedan 500.000 kuna. Ministar je još vlasnik dvije kuće. Jedna se nalazi u Zagrebu, u naselju Markuševec. Površine je 131 četvorni metar. Kuća je vrijedna 9 milijuna kuna, suvlasnica je ministrova supruga, a za kuću plaćaju kredit. Kujundžić je naslijedio i kuću od 100 metara četvornih u Ivanbegovini kraj Imotskog. Kuća je vrijedna 400.000 kn.     

Nada Murganić ima apartman u Karlobagu     

Ministrica rada i socijalne skrbi prijavila je u svojoj imovinskoj kartici i apartman od 27 metara četvornih u Karlobagu. Vrijednost apartmana procijenjena je na 200.000 kuna. Bivša dugogodišnja ravnateljica Doma za starije i nemoćne Sveti Antun u Karlovcu posjeduje i stan u Karlovcu od 70 četvornih metara vrijedan 375.000 kuna, koji je naslijedila. Njen suprug je vlasnik stana od 62 četvorna metra vrijednog 360.000 kuna, a koji je kupljen za gotovinu. Ministrica je navela da ima i garažu vrijednu 75.000 kuna.  

Ministar turizma je suvlasnik kuće od čak 835 metara četvornih    

Ministar turizma Cappelli suvlasnik je velike obiteljske kuće u Malom Lošinju. Kuća ima 835 metara četvornih, a vrijednost kuće se procjenjuje na oko 1,3 milijuna kuna. Apartmane u kući iznajmljuje turistima. Dok nije postao ministar, s bratom je vodio obiteljsku turstičku agenciju preko koje je i iznajmljivao apartmane. U agenciji više ne radi. Cappelli je tri mandata bio gradonačelnik Malog Lošinja prije nego što je postao ministar.     

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 310
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina