Viktor Šimunić o izjavi Hrvoja Tomasovića nakon smrti Vladimira Matijanića | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 172

Viktor Šimunić o gnjusnoj izjavi doktora Tomasovića: Zbog ovih likova doktori bježe iz Hrvatske

Viktor Šimunić o gnjusnoj izjavi doktora Tomasovića: Zbog ovih likova doktori bježe iz Hrvatske

'Ni više ni manje to napiše doktor medicine, kirurg. Pazite, u zemlji u kojoj su u devet godina otišla 1032 doktora. Nitko nije postavio pitanje kako to da baš takav lik ne napusti ovu Bogom danu zemlju?'

VIDEO

Gradonačelnik Oroslavja Viktor Šimunić komentirao je skandaloznu i odvratnu izjavu splitskog kirurga, HDZ-ovca Hrvoja Tomasovića o smrti novinara Indexa Vladimira Matijanića, koji je preminuo nakon što je, zajedno s partnericom Andreom Topić, također novinarkom Indexa, više puta zvao splitsku Hitnu i infektologiju nakon što je dobio koronavirus.

Istraga i snimke užasa: Tko je razgovarao s Matijanićem i jesu li mu savjetovali da se ne cijepi
Istraga i  snimke užasa: Tko je razgovarao s Matijanićem i jesu li mu savjetovali da se ne cijepi

'Neka piša u lonac'

Matijanić je bio imunokompromitiran, stanje mu se pogoršalo, ali nisu ga htjeli primiti u bolnicu. Na snimkama koje, uz dopuštenje Indexa, prenosimo, čuje se kako ih Matijanić moli za pomoć, nabraja svoje simptome, a oni mu odgovaraju, ukratko, da su njegovi simptomi normalni, da nije imunokompromitiran, da je još mlad i da nema potrebe za hospitalizacijom.

Na snimkama se čuje i kako mu doktor govori da on nije vidoviti Milan, a na hitnom infektološkom su mu preko telefona rekli da nije za bolnicu i neka piša u lonac ako ne može do toaleta.

VIDEO: Uznemirujuće snimke razgovora s bolnicom

Pokretanje videa...

uznemirujući pozivi vlade matijanića hitnoj VIDEO

'I ovo napiše doktor...'

Doktor Hrvoje Tomasović je, podsjećamo, napisao da je Matijanić, citiramo: 'blesavo umro zbog svojih kvazi poštenih stavova'. Dodao je i kako nije bio dobar ni sa svojim jugo doktorima pa je mogao zvati samo hitnu.

Uznemirujuće audiosnimke Matijanićevih poziva Hitnoj. Doktor: 'Nisam vidoviti Milan'
Uznemirujuće audiosnimke Matijanićevih poziva Hitnoj. Doktor: 'Nisam vidoviti Milan'

Skandalozne izjave doktora

Uz to je dodao da on kao desničar pomogne svakome kad ga nazove.

Na ovu skandaloznu izjavu reagirali su HUBOL i Hrvatska liječnička komora koja je zatražila očitovanje od Tomasovića.

Bolnica: To je njegov privatni stav

Iz KBC Sestre milosrdnice u Zagrebu, gdje Tomasović radi u Klinici za tumore, za Index su komentirali izjave svog zaposlenika.

Iz bolnice su rekli kako je dr. Tomasović objavio svoje privatno stajalište na privatnoj FB stanici te da to nije ni u kakvoj izravnoj vezi s njegovim statusom zaposlenika.

’Je*i ga...’, rekao je Matijaniću. Je*i ga, doktore, čovjek je umro
’Je*i ga...’, rekao je Matijaniću. Je*i ga, doktore, čovjek je umro

'Preko veze'

Viktor Šimunić o ovome je objavio status na Facebooku.

Prenosimo ga u cijelosti:

Posljednjih dana razmišljam o jednoj medijskoj problematici pa se pitam - možemo li kao građani Republike Hrvatske postići konsenzus da je žalosno kada osoba umre netko ide pisati kako je to zato jer ta osoba nije imala koga nazvati, odnosno, potegnuti vezu?

Ni više ni manje to napiše doktor medicine, kirurg. Pazite, u zemlji u kojoj je u devet godina našu domovinu napustilo 1032 doktora. Nitko nije postavio pitanje kako to da baš takav lik ne napusti ovu Bogom danu zemlju?

Nije li da UPRAVO zbog takvih mladi doktori napuštaju zemlju?

Da pitamo doktore koji su napustili domovinu, događaju li se ovakve stvari vani u zemljama u kojima rade?

Da ih pitamo koliko bi trebalo da takav lik dobije momentalni otkaz za takve izjave?

Prošao je 05. kolovoza, prisjetili smo se velike pobjede. Je li nam ta pobjeda, za koju su mnogi položili živote, omogućila da bi trebali vezu kod doktora? Da bi mogli živjeti normalno?

Gdje je granica?

Hoćete da vam tete koje su zaposlene preko veze čuvaju dijete? Ili automehaničar koji je preko veze završio školu popravlja kočnice na autu? Ili da vam možda u restoranu koji je preko veze dobio sanitarnu poslužuju hranu? Možda da vas liječi doktor koji je došao na svoju poziciju preko veze, a vama život ovisi o toj operaciji? Što da vas čuva policajac koji je preko veze završio akademiju? Ili da idete na treninge u teretanu kod trenera koji je na lijepe oči dobio certifikat?

Ugroženi smo SVI ovakvim načinom življenja u društvu ali ako treba budem prvi koji bude javno rekel DOSTA MI JE i BORIT ĆU SE PROTIV toga dok god dišem i dok me ima na ovoj grudi.

Svima koji se smiješe s figom u džepu i odlaze na svoja radna mjesta preko veze poručujem - dao Bog da Vas liječi doktor koji je preko veze došao na tu poziciju! Bojim se da ćete tek tad shvatiti što ste svojim tihim odobravanjem napravili ali da će tada biti prekasno.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 172

VIDEO

Hrvatska se kuha, temperature idu blizu 40 °C:  Pogledajte što nam se sprema ostatak tjedna
OSTAJE CRVENI ALARM

Hrvatska se kuha, temperature idu blizu 40 °C: Pogledajte što nam se sprema ostatak tjedna

Za utorak je crveno upozorenje na snazi za osječku, zagrebačku, karlovačku, kninsku, riječku, splitsku i dubrovačku regiju zbog vrućina. Za osječku i zbog grmljavinskih nevremena...
Elitni snajperist tvrdi: Atentator na Trumpa imao je pomoć. Ovo mi nema smisla, nemoguće je...
KRUŽE TEORIJE

Elitni snajperist tvrdi: Atentator na Trumpa imao je pomoć. Ovo mi nema smisla, nemoguće je...

Čim sam vidio što se dogodilo, odmah mi nije imalo smisla. Ne možete se, u sred bijela dana, samo popeti na krov nekih stotinjak metara od predsjednika, priča bivši snajperist...