Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
127 komentara

Vinkovčani pucaju zajedno sa Srbima: Ne zanima ih prošlost

Gađanje je isključivo na poligonu na kojemu su postavljene različite vrste meta i različite vrste staza. I jedni i drugi kažu kako ih ne zanimaju rat i politika. U travnju skupa organiziraju turnir u Slankamenu

Foto: Privatni album
127 komentara

Streljivo moraju kupovati sami i puca se iz privatnog oružja. Za njega moraju imati dozvolu za oružje, a to mogu imati samo oni bez kaznenih policijskih dosjea.

Praktično streljaštvo kao sport, antistres terapija i kao zabava, sve je popularnije u Europi, a Klub za praktično streljaštvo Strijelac iz Vinkovaca jedan je od šest takvih klubova u Hrvatskoj. Njegovi članovi su bivši ili sadašnji policajci, vojnici, branitelji, ali ima i običnih građana. Već desetak godina pucaju iz pištolja, sačmarice ili poluautomata na nepokretne i pokretne mete. Sve je popularniji i u Sloveniji te Srbiji pa se vinkovački osječki strijelci svake godine natječu sa susjedima. Strijelac iz Vinkovaca već tri godine gostuje u Srbiji u Klubu Jedinica u Slankamenu.

Foto: Privatni album/Pixsell/Tomislav Miletić

- Odlično surađujemo i međusobno se posjećujemo. Mi smo sportaši, rat i politika nas ne zanimaju. I njima je, kao i nama, pun kufer takvih priča i svi zajedno želimo gledati naprijed - kaže Ivan Kopčić (39) iz Kluba Strijelac. Ovom policajcu je pucanje iz pištolja velika strast.

- Na stazama se postave papirnate i metalne mete. Natjecatelj kreće na zvuk i cilj mu je što brže pogoditi što više meta. Oružje i streljivo kupujemo sami, sami financiramo i turnire, pa je sve dosta skupo - kaže naš sugovornik i dodaje da je to razlog zašto su mnogi njihovi članovi direktori, poslovni ljudi, odvjetnici...

A da bi netko imao privatno oružje, ne smije imati policijski dosje. Kaže da se u Srbiji osjeća sigurno i već u travnju s njihovim strijelcima iz Kluba Jedinica organiziraju turnir u Slankamenu. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message