Obavijesti

News

Komentari 3

Ličko-senjska 41. dan nema novih slučajeva zaraze virusom

Ličko-senjska 41. dan nema novih slučajeva zaraze virusom
1

Prema zadnjim podacima do sada je u Hrvatskoj testirano 65.094 ljudi, od toga 828 u posljednja 24 sata. Na bolničkom liječenju je 33 ljudi. Od toga je na respiratoru pet pacijenata.

VIDEO

U Hrvatskoj je u četvrtak zabilježen jedan novi slučaj zaraze korona virusom. Riječ je o ženi s područja Brodsko-posavske županije koja se nedavno vratila iz Švedske. Stožer je također u četvrtak javio kako je umro muškarac u Splitsko-dalmatinskoj županiji. 

POGLEDAJTE VIDEO: Smrtnost od korone u SAD-u i je dalje visoka 

Pokretanje videa...

Memorial Day 2020 01:14

Istarska županija

U Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije unutar 24 sata ispitano je 30 uzoraka brisa i svi su negativni na koronavirus (COVID-19). Nema novooboljelih.

Virovitičko-podravska županija

Već 27 dana zaredom, Virovitičko-podravska županija ne bilježi novi slučaj korona virusa. U zadnja 24 sata, testirano je petero osoba na COVID 19. Svi su bili negativni. Do danas, testiranih je bilo 1.181. U našoj županiji, od početka pandemije, devet osoba oboljelo od korona virusa, od čega se šestero oporavilo, dvoje je još zaraženo, a jedan muškarac je preminuo od COVID 19.

Osječko-baranjska županija

Prema podacima dežurnih službi koji su danas ujutro (29. svibnja 2020. godine) pristigli u Županijski stožer civilne zaštite, na području Osječko-baranjske županije u zadnja 24 sata nije bilo bitnih promjena u vezi koronavirusa. U Kliničkom bolničkom centru Osijek testirano je 78 uzoraka i niti jedan nije bio pozitivan, pa ukupan broj oboljelih od početka epidemije ostaje 133 osobe.

I dalje je ukupno deset aktivno oboljelih, s tim da je jedna osoba na liječenju KBC-u Osijek, a devet se liječi od kuće.

Broj izliječenih je 115 ljudi. U odnosu na dan ranije kada su u samoizolaciji bile dvije, sada su pod tom mjerom tri osobe. Nova osoba u samoizolaciji je povratnik iz inozemstva. 

Karlovačka županija 

U Karlovačkoj županiji jučer je testirano devet osoba. Svi nalazi pristigli su negativni. Danas će biti testirano šest osoba kroz DRIVE IN. Ukupno je do sada testirano 2678 osoba. - priopćio je Stožer CZ Karlovačke županije.

Zadarska županija

Iz Stožera civilne zaštite Zadarske županije javljaju da nema novooboljlih osoba od koronavirusa na našem području. S jučerašnjim danom izliječenih je 85.

Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 12 osoba, a do sada ukupno 2816 uzoraka. Pod aktivnim nadzorom je četvero ljudi, a završio je  za 3868 stanovnika.

Ličko-senjska županija

Ličko-senjska županija i dalje je korona-free zona, 41. dan za redom nema novooboljelih osoba. Ukupno je 22 oboljelih od COVID-19 od čega je 21 izliječen te jedna osoba preminula.

U posljednja 24 sata nisu provedena testiranja. Testiranje na koronavirus uzimanjem uzoraka provedeno je nad ukupno 459 osoba. Pod aktivnim nadzorom/mjerom samoizolacije je jedna osoba.

Nisu zaprimljene dojave o kršenju Odluke o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanju sportskih i kulturnih događanja i Odluke o mjeri strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima.

Zagrebačka županija 

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije do petka, 29.05.2020. do 11 sati evidentirano je 130 ljudi kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim korona virusom.

U odnosu na podatke od jučer, radi se o istom broju što znači da na području Zagrebačke županije u posljednja 24 sata nema novooboljelih, a jedna je osoba više izliječena. Do sada su ukupno izliječene 123 osobe, a četiri su preminule.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa