Obavijesti

News

Komentari 67

Stier više nije tajnik HDZ-a: Smjenu je tražio Karamarko?

Stier više nije tajnik HDZ-a: Smjenu je tražio Karamarko?
1

U HDZ-u kažu da je razriješen na vlastiti zahtjev zbog brojnih obveza koje ima kao europarlamentarac. Neslužbeno se može čuti da je smjenu tražio Karamarko

VIDEO

Davor Ivo Stier (HDZ) više nije međunarodni tajnik stranke. U HDZ-u kažu da je Stier s dužnosti razriješen na vlastiti zahtjev zbog brojnih obveza koje ima kao europarlamentarac. 

Neslužbeno se ipak mogla čuti drugačija priča, da je Stier razriješen na zahtjev šefa stranke Tomislava Karamarka. Ovime je Stier automatizmom prestao biti član Predsjedništva HDZ-a. Karamarko mu očito nije oprostio što je bio protiv odluke da se Jadranku Kosor izbaci iz HDZ-a, ali i jer je u Bruxellesu surađivao s Toninom Piculom (SDP) u politici prema BiH. 

No, ovaj potez šefa HDZ-a treba gledati i u svijetlu nagađanja da Stier neće ponovno biti na listi za zastupnika u Europskom parlamentu. Novi međunarodni tajnik HDZ-a je Miro Kovač.

Priopćenje HDZ-a prenosimo u cijelosti: 

Predsjedništvo HDZ-a na svojoj je 22. sjednici, održanoj danas u Zagrebu, imenovalo dr. Miru Kovača novim međunarodnim tajnikom Stranke. 

Dr. Kovač, rođen 20. rujna 1968. u Splitu, dugogodišnji je hrvatski diplomat koji je u svojoj bogatoj karijeri obnašao dužnosti, među ostalim, pomoćnika ministra vanjskih poslova RH (2004.) te veleposlanika u SR Njemačkoj (2008. - 2013.). Profesionalnu karijeru započeo je 1995. u Uredu Predsjednika RH dr. Franje Tuđmana.

 U Središnjicu HDZ-a prelazi iz Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH. Oženjen i otac troje djece, dr. Kovač stekao je doktorat iz povijesti međunarodnih odnosa na Sveučilištu Sorbonne Nouvelle u Parizu. 

Kako je sam obrazložio na sjednici, dosadašnji međunarodni tajnik HDZ-a Davor Ivo Stier u dogovoru s vodstvom Stranke prepustio je dr. Kovaču dužnost zato što je zbog brojnih zastupničkih obaveza u Europskom parlamentu te angažmana u skorašnjoj predizbornoj EU kampanji više neće biti u mogućnosti adekvatno obnašati. 

Predsjedništvo HDZ-a na današnjoj je sjednici donijelo još dvije kadrovske odluke: Nada Murganić iz Karlovca ulazi u Hrvatski sabor kao zamjenica zastupnika u VII. izbornoj jedinici umjesto Damira Jelića, a Margareta Mađerić imenovana je tajnicom HDZ-a za iseljeništvo. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 67
VIDEO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...

Starija žena umrla u Makarskoj. Pozlilo joj nakon što ju je mladić gurnuo, a njenog psa udario
POKUŠALI JE REANIMIRATI

Starija žena umrla u Makarskoj. Pozlilo joj nakon što ju je mladić gurnuo, a njenog psa udario

Oko 10.20 sati dobili su dojavu starije žene koja je rekla da ju je muškarac odgurnuo na ulici, nakon čega je pala, a njenog psa je udario nogom. Ubrzo joj je pozlilo te je preminula nakon reanimacije
Nova opcija za Plenkovića: S Vučemilović, Zurovcem i DP-om ima većinu bez SDSS-a i manjina
JE LI SLOŽIO KRIŽALJKU?

Nova opcija za Plenkovića: S Vučemilović, Zurovcem i DP-om ima većinu bez SDSS-a i manjina

Kako saznajemo, Vesna Vučemilović je i prije odluke predsjedništva Suverenista da ne idu s HDZ-om, dala potporu koaliciji HDZ-a i DP-a. Zurovec također ima drugačiji stav od svoje stranke i nije protiv HDZ-a.