Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
1 komentara

Više od 200 ronilaca čistit će podmorje Savudrije i Pirana

Pod vodstvom instruktora ronjenja sudionici IV. Međunarodne dječje ronilačke eko patrole pomagat će u čišćenju mora uz obalu u kampu Veli Jože te učiti o izgradnji boljeg odnosa prema moru u budućnosti

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
1 komentara

Više od dvjesto ronioca iz Hrvatske i Slovenije uključit će se u veliku ekološku akciju Čišćenje bez granica kojom će se u nedjelju, 9. lipnja čistiti podmorje Savudrijske vale.

Čistit će obje strane zaljeva – slovenska i hrvatska. Ronioci će uklanjati krupni otpad ispred Pirana te u Savudriji kraj kampa Veli Jože i u luci.

Vrijedan doprinos akciji dat će djeca

Pod vodstvom instruktora ronjenja sudionici IV. Međunarodne dječje ronilačke eko patrole pomagat će u čišćenju mora uz obalu u  kampu Veli Jože te učiti o izgradnji boljeg odnosa prema moru u budućnosti. Glavni je cilj akcije, uz čišćenje podmorja, podizati svijest građana o važnosti očuvanja biljnog i životinjskog svijeta u Jadranskom moru.

Foto: Karlo Macas

Kako bi se u tome uspjelo, nužno je povezivanje građana svih generacija i susjednih zemalja, a budući da briga za okoliš ne poznaje granice, uz hrvatske i slovenske ronioce iz više od trideset klubova i udruženja svoje su uključivanje u akciju najavili i ronioci iz Bosne i Hercegovine.

Sve podupiru predsjednici Kolinda Grabar-Kitarović i Borut Pahor

Akciju organizira Promocija ronjenja, a suorganizatori su ronilački klub HRVI Nemo-Adriatic, PGD Piran, Zagrebački holding te njegova podružnica Vladimir Nazor. Čišćenje bez granica i IV. Međunarodna dječja ronilačka eko-patrola održavaju se pod počasnim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović i predsjednika Republike Slovenije Boruta Pahora te pod pokroviteljstvom Ministarstva zaštite okoliša i energetike, Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Grada Umaga i Grada Pirana.

Foto: Karlo Macas

Projekt podupiru i Ured za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba, Nastavni zavod za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“, Društvo slovensko–hrvatskog prijateljstva te Hrvatsko društvo „Istra“ iz Pirana.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message