Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

"Više smo gladni nego siti, molim dobre ljude za pomoć"

Očajan je: Invalid Milivoje Đorđević Mišo iz Slavonskog Broda traži pomoć da plati dug HZZO-u kako ga ne bi deportirali u BiH. Supruga mu je teško bolesna i gotovo nepokretna

Foto: Franjo Lepan/24sata
173 komentara

Supruga i ja smo više gladni nego siti. Primoran sam ići pred crkvu, a živimo od milostinje koju mi ljudi daju.

Rekao nam je to invalid Milivoje Đorđević Mišo (64) iz Slavonskog Broda. Supruga mu je teško bolesna i gotovo nepokretna. Žive od njezinih 480 kuna socijalne pomoći. Mišo od milostinje kupuje hranu i lijekove za oboje.

- Dužan sam stanarinu za pet mjeseci. Vlasnik mi je do sada opraštao, ali sad mi je rekao da to više ne može i da ću, ne platim li stanarinu, morati iz stana. Gdje, ne znam ni sam - kaže nam Mišo koji nema ni za režije.

U vihoru rata 1992. godine iz BiH je došao u Hrvatsku. Boravak na temelju kojeg je dobio i zdravstveno osiguranje, koje bi trebao plaćati 480 kuna, mjesečno mu produljuju.

- Nemam to od čega platiti tako da sam HZZO-u dužan više od 18.000 kuna. Boravište imam do 2019. i rekli su mi da mi ga neće produljiti ako ne izmirim dugovanja. Očajan sam. Strah me je da će me protjerati. Kud ću sa suprugom i kako da je ostavim, a ja stvarno nemam gdje - kaže Mišo.

Svi koji mu žele pomoći mogu to uraditi na broj računa na ime: Milivoje Đorđević, HR1923400093112374576. Swift adresa (BIC) Privredna banka Zagreb d.d. PBZGHR2X

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message