News

Komentari 45

'Višenamjenska ulizica Gordan Jandroković laže. Na sjednici je Hranj odgovorio na sva pitanja'

'Višenamjenska ulizica Gordan Jandroković laže. Na sjednici je Hranj odgovorio na sva pitanja'

Moje izlaganje bilo je vezano za sposobnosti OS te stanje vojne infrastrukture. Govorio sam i o detaljima dostizanja određenih sposobnosti, poručio je Hranj

Ured predsjednika opet se oglasio povodom jučerašnje sjednice Vijeća za obranu, no ovaj put su poslali dopis koji je načelnik Glavnog stožera Robert Hranj poslao Predsjedniku Republike, predsjedniku Vlade RH i ministru obrane.

Priopćenje Ureda predsjednika prenosimo u cijelosti: 

Nakon Andreja Plenkovića, koji je to jučer učinio podmuklo, danas je njegova višenamjenska ulizica Gordan Jandroković besramno slagao kako je Predsjednik Republike zabranio načelniku Glavnog stožera OSRH admiralu Robertu Hranju da govori na sjednici Vijeća za obranu. Nije novo da lažu, ali sada svojim lažima u neugodnu situaciju dovode načelnika Glavnog stožera OSRH i perfidno ga pokušavaju uvući u raspravu u kojoj on, kao časni i profesionalni vojnik, ne želi sudjelovati.

Kako bi zaštitio svoj dignitet, načelnik Glavnog stožera poslao je dopis Predsjedniku Republike, predsjedniku Vlade RH i ministru obrane u kojemu sam najbolje opisuje svoje sudjelovanje na sjednici Vijeća za obranu. A kako bi javnost dobila točnu informaciju, dopis načelnika Glavnog stožera OSRH prenosimo u cijelosti:

"Vezano uz brojne zahtjeve medija da komentiram svoje sudjelovanje na Vijeću za obranu, želim naglasiti da, kao profesionalni vojnik i kao načelnik GS OS RH, smatram neprimjerenim da iznosim detalje rasprave sa jučerašnjih sastanaka Vijeća za obranu i Vijeća za nacionalnu sigurnost.

Smatram da je najvažnije da se o bitnim pitanjima vezanim za stanje u Oružanim snagama raspravljalo detaljno, angažirano i, vjerujem, u konačnici, konstruktivno.

Moje izlaganje bilo je vezano za sposobnosti OS te stanje vojne infrastrukture. Govorio sam i o detaljima dostizanja određenih sposobnosti.

Zaključno, uvjeren sam da sam na sastanku Vijeća za obranu, u skladu s vlastitim spoznajama i znanjima, odgovorio na sva postavljena mi pitanja.

Najčitaniji članci