News

Komentari 0

Visoki predstavnik u BiH Inzko podnio ostavku, zamijenit će ga Nijemac Christian Schmidt

Visoki predstavnik u BiH Inzko podnio ostavku, zamijenit će ga Nijemac Christian Schmidt

Schmidta su potvrdili veleposlanici zemalja članica Upravnog odbora Vijeća za provedbu mira u Sarajevu. Inzkova ostavka stupa na snagu 1. kolovoza, a tada će Schmidt stupiti na dužnost

Veleposlanici zemalja članica Upravnog odbora Vijeća za provedbu mira danas su u Sarajevu službeno imenovali Christiana Schmidta za sljedećeg visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini, nakon što ga je za to mjesto kandidirala Njemačka, priopćili su iz Ureda visokog predstavnika (OHR-a). 

Dosadašnji visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Valentin Inzko danas je podnio ostavku koju je Upravni odbor Vijeća za provedbu mira u BiH i prihvatio. Ostavka stupa na snagu 1. kolovoza, kada će na dužnost stupiti novi visoki predstavnik.

Nakon potvrde imenovanja Schmidt je za portal banjolučkih Nezavisnih novina rekao da će osnova njegova djelovanja u BiH biti radi usuglašen s predstavnicima međunarodne zajednice, izabranim dužnosnicima, građanima BiH i mladim ljudima.

- Najvažnije je da zemlju ispratimo na njenom izazovnom putu prema Europi - kazao je i zahvalio Inzku na izvanrednom radu.

Najčitaniji članci