Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Vještačit će ženin mobitel: Ne vjeruju da su fotografije prave

Na posljednjem ročištu koje je održano 30. travnja ove godine svjedočila je Manda Kvaternik, sestra Alojza Tomaševića. Ona je kazala kako je njezina šogorica Mara Tomašević sve izmislila

Slavonski Brod: Nastavljeno suđenje zupanu Alojziju Tomaševiću
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
39 komentara

Na Općinskom sudu u Slavonskom Brodu vodi se parnica protiv Alojza Tomaševića, župana Požeško slavonskog. Terete ga za obiteljsko nasilje i ozljeđivanje supruge Mare 2017. godine. Nakon što se saznalo za prijavu, izbačen je iz HDZ-a. Sudac Slaven Vidmar je naložio da se vještači mobitel Mare Tomašević

Obrana Alojza Tomaševića sumnja da su fotografije koje je sudu kao dokaz ponudila oštećena Mara Tomašević vjerodostojne, čak i da je moguće da na tim fotografijama na kojima se vide ozljede na pojedinim dijelovima ženskog tijela nisu njene. 

- Vještak će 23. svibnja izuzeti mobitel oštećene i dat mu je rok od mjesec dana da obavi vještačenje, nakon toga zakazati ću nastavak rasprave u ovom sudskom predmetu - rekao je Slaven Vidmar.

Na posljednjem ročištu koje je održano 30. travnja ove godine svjedočila je Manda Kvaternik, sestra Alojza Tomaševića. Ona je kazala kako je njezina šogorica Mara Tomašević sve izmislila. Sud ju je upozorio da ona mora iznositi samo činjenice, a ne donositi zaključke, da je to posao suda.

- Ne mogu reći da sam ju vidjela plavu i izudaranu. Ja nisam vidjela, ali da je mene provocirala, jest i njemu je svašta govorila. Zašto me nije zvala ako je bila izudarana - rekla je tada Kvaternik.

Dodala je kako je Mara Tomašević prijetila njoj i bratu u njenom dvorištu, da ga je prozivala zbog ljubavnice te da je rekla 'da ima pištolj i da će mu vilicom oči iskopat'. Ništa od toga nije prijavila jer ju je, kaže, bilo strah.

Mara Tomašević joj je također postavila nekoliko pitanja i ustvrdila da Manda Kvaternik ne govori istinu. Pitala ju je je li došla u dvorište kako bi razgovarali o problemima, a Manda Kvaternik je rekla da nije. Pitala ju je i koliko je puta dolazila k njima miriti ih, na što je Manda Kvaternik rekla da nije nikad. Tomašević ponovila je da to nije istina te pitala Mandu Kvaternik vjeruje li u Boga.

Prilikom izlaska iz sudnice Manda Kvaternik obratila se bratu Alojziju rekavši da nije trebala ni dolaziti, najvjerojatnije nezadovoljna time što joj sudac Slaven Vidmar nije dozvolio da iznosi svoj zaključke u svezi šogorice. 

Možda vas zanima i ovo:
Message