News

Komentari 0

Vještice, gusari i vampiri: Ovdje pročitajte nagrađivani serijal 24sata o tajanstvenoj Hrvatskoj

Vještice, gusari i vampiri: Ovdje pročitajte nagrađivani serijal 24sata o tajanstvenoj Hrvatskoj

TAJANSTVENA HRVATSKA Denis Mahmutović istražio je hrvatske legende i zavukao se u manje poznate, ali prekrasne i zanimljive dijelove naše zemlje

Novinar 24sata Denis Mahmutović osvojio je još jednu u nizu nagrada, ovoga puta za seriju putopisa “Tajanstvena Hrvatska”. Riječ je o nagradi Marko Polo koju dodjeljuje Hrvatska udruga turističkih novinara i pisaca u turizmu “FIJET Croatia” u suradnji s Hrvatskim novinarskim društvom.

storyeditor/2021-12-10/PXL_040821_34049679-2.jpg

Plaketu i povelju za izvrsnost objavljenih reportaža i putopisa s likom Marka Pola primio je u četvrtak u Zagrebu. Kroz seriju reportaža “Tajanstvena Hrvatska” objavljenih u tiskanom i online izdanju 24sata Mahmutović je istražio neobična i manje istražena mjesta u Hrvatskoj. Obišao je unutrašnjost Istre, istražio legende o vješticama, vampirima i prastarim gradovima. Zavukao se u utrobu Splita, u stoljeća star akvadukt cara Dioklecijana, popeo se u Zmajevu špilju na Braču, iskrcao se na hridi na kojoj se sudaraju oluje i morske struje. Svaka od reportaža zagrebala je po najskrivenijim detaljima ovih tajnovitih lokacija i pokušala je približiti čitateljima. - Neobičan je osjećaj otkriti nešto novo u malenoj zemlji za koju mislite da je poznajete uzduž i poprijeko - rekao je Mahmutović.

Specijal sa šest reportaža našeg autora možete pročitati na ovom linku.

Najčitaniji članci