Obavijesti

News

Komentari 16

Vježbao godinu dana: Prešao je Istru na monociklu na 35 °C

Vježbao godinu dana: Prešao je Istru na monociklu na 35 °C

TRIATLONAC Giulio Schiavon iz Trsta prelazio je oko 100 kilometara na dan. Osvježavao se pivom, pozirao oduševljenim putnicima te se usput i super zabavio

VIDEO

Odlučio sam ići samo rutom na kojoj je stara cesta, a ne Istarskim ipsilonom. Tako sam razgledavao ljepote i uživao u vožnji, kazao je Giulio Schiavon iz Trsta.

On se monociklom iz Trsta uputio preko Istre te Primorsko-goranske županije natrag u Trst.

- Bilo je zabavno, a podrške ljudi na svakom koraku nije nedostajalo. Svi su se čudili i fotografirali me - kaže Giulio.

Dane je proveo vozeći monocikl po užarenom asfaltu. Neobično putovanje zabilježio je fotografijama koje je objavio na Facebooku. Osvježavao se pivom, a sudeći prema fotografijama, nije se zaštitio protiv sunca, pa su mu nepokriveni dijelovi tijela pocrvenili.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Šokirao putnike

No na društvenim mrežama zbog svog pothvata dobio je samo pozitivne komentare i potporu.

- Vidio sam ga u Puli kraj naselja Šijana kako vozi i ostao šokiran. Monociklom se vozio rutom dugom ukupno 303 kilometra. Rekao je da mu je to bio velik izazov, a na dan je prelazio oko 100 kilometara na svom limenom ljubimcu - kazao nam je Elvis Morina iz Pule, koji ga je i fotografirao. 

Iako su temperature proteklih dana dosezale više od 35 stupnjeva, to nije spriječilo ovog talijanskog avanturista u neobičnoj vožnji.

- Vozio je iz Trsta preko Slovenije, stigao u Istru, gdje je nastavio rutu preko Vrsara, Limskoga kanala, a potom je došao do Bala, gdje je, kako je rekao, prespavao. Sutradan je nastavio opet starom cestom preko Raše, Labina, Opatije, Rijeke i preko granice opet u Trst. Ispričao je da je iz Trsta, gdje živi, krenuo u srijedu u četiri sata te da voli što teže utrke, pa mu je vožnja monociklom sigurno bila dobar izazov - rekao nam je Morina.

Što teži izazov, to bolje

Giulio Schiavon monocikl je dobio prije godinu dana od prijatelja. Inače se aktivno bavi triatlonom i utrkuje se na Ironmanu. Iako često vozi bicikl po Istri, prvi se put đirao monociklom.

- Što teža utrka i izazov, to je za mene zanimljivije. Pomalo sam vježbao voziti monocikl, odvažio se i krenuo na to zanimljivo putovanje - rekao je Talijan.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina