News

Komentari 17

Vlada će odlučiti o isključivom gospodarskom pojasu u Jadranu

Vlada će odlučiti o isključivom gospodarskom pojasu u Jadranu

Premijer Andrej Plenković na Twitteru je u petak objavio da će Vlada u ponedjeljak usvojiti izvješće o procesu konzultacija i prijedlog Odluke o proglašenju isključivog gospodarskog pojasa

Vlada će danas na sjednici usvojiti prijedlog odluke o proglašenju isključivog gospodarskog pojasa (IGP) na Jadranu.

Premijer Andrej Plenković to je najavio u subotu i na Twitteru objavio da je "obavio konzultacije sa slovenskim premijerom Janezom Janšom i talijanskim premijerom Giuseppeom Conteom u vezi s proglašenjem isključivog gospodarskog pojasa Hrvatske u Jadranu" te da će Vlada u ponedjeljak usvojiti izvješće o procesu konzultacija i prijedlog Odluke o proglašenju IGP-a.  

Na sjednici će fizički biti prisutni ministri Božinović, Marić, Medved, Milošević, Beroš, Grlić Radman, Aladrović, Butković, Malenica, Fuchs i državni tajnik Horvat. Ostali će se uključiti preko videoveze, doznajemo iz Vlade. 

Saborski Klub zastupnika HDZ-a je početkom prosinca najavio da će Sabor do kraja jesenskog zasjedanja proglasiti isključivi gospodarski pojas u Jadranskom moru. 

- Očekujem da Vlada i premijer iniciraju sazivanje izvanredne sjednice Sabora koja bi se održala 16., 17. i 18. prosinca - rekao je HDZ-ov Branko Bačić u petak, očekujući da Vlada za tu sjednicu predloži odluku o proglašenju isključivog gospodarskog pojasa. 

Najčitaniji članci