Obavijesti

News

Komentari 0

Vlada dala suglasnost KBC-u Zagreb za nabavu CT uređaja za potrebe hitne radiologije

Vlada dala suglasnost KBC-u Zagreb za nabavu CT uređaja za potrebe hitne radiologije

KBC Zagreb je putem javne nabave odabrao ponudu SIEMENS HEALTHCARE d.o.o. iz Zagreba u vrijednosti 4,9 mil. kuna s PDV-om, a obzirom da je iznos veći od 2 milijuna morali su dobiti suglasnost Vlade

VIDEO

Vlada je na današnjoj sjednici dala suglasnost Kliničkom bolničkom centru Zagreb za sklapanje ugovora za nabavu CT uređaj za potrebe hitne radiologije u iznosu od 4,9 milijuna kuna s PDV-om. 

Naim, trenutno se u KBC-u Zagreb, stoji u obrazloženju ove suglasnosti, koristi 16-slojni CT uređaj BrightSpeed proizvođača GE Healthcare iz 2008. godine, koji je u svakodnevnoj funkciji te se na njemu mjesečno učini do 1000 CT pregleda.

- Unatoč trenutačnom broju CT pregleda, na postojećem uređaju više nije moguće obraditi većinu bolesnika Objedinjenog hitnog bolničkog prijema i nije moguće snimanje bolesnika koji zahtijevaju intravensku primjenu kontrastnog sredstva te se bolesnici iz Objedinjenog hitnog bolničkog prijema transportiraju na udaljeni CT čime se ugrožava stanje bolesnika. Novi uređaj je nužan kako bi se omogućio optimalni radiološki prikaz, skratilo vrijeme pretrage, reducirala doza zračenja i na vrijeme pružila radiološka obrada hitnom bolesniku - navodi se. 

Stoga je KBC proveo otvoreni postupak javne nabave sukladno Zakonu o javnoj nabavi i 19. svibnja donio odluku o odabiru ponude SIEMENS HEALTHCARE d.o.o. iz Zagreba u iznosu od tri milijuna i 975.000 kuna bez PDV−a, odnosno četiri milijuna i 968.750 kuna s PDV-om. Navedena ponuda, ističe se u obrazloženju odluke, bila je u potpunosti sukladna dokumentaciji o nabavi i ocijenjena je valjanom i odabrana primjenom kriterija ekonomski najpovoljnije ponude. 

- Novi CT uređaj trebao bi omogućiti i snimanje bolesnika s akutnim aortnim sindromom. Ova pretraga je neophodna u pojedinih bolesnika prema najnovijim smjernicama Europskog kardiološkog društva - istaknuo je ministar zdravstva Vili Beroš. 

Sredstva za nabavu uređaja su osigurana u Državnom proračunu za 2022. godinu i projekcijama za 2023. i 2024. godinu - stoji u obrazloženju. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca
Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...