Obavijesti

News

Komentari 50

'Vlada ima odgovornost prema EU da će riješiti Lex Perković'

'Vlada ima odgovornost prema EU da će  riješiti Lex Perković'
1

Ja ostajem kod toga što sam do sada govorio, da je vrlo važno osigurati da se svi zločini mogu procesuirati i da se nađu pred sudom, rekao je predsjednik Sabora

VIDEO

Na Vladi i u njezinom djelokrugu je da predloži izmjene zakona vezano za europski uhidbeni nalog, rekao je predsjednik Sabra Josip Leko na upit ima li saznanja kada će parlament promijeniti sporni zakon Lex Perković.

- Ja ostajem kod toga što sam do sada govorio, da je vrlo važno osigurati da se svi zločini mogu procesuirati i da se nađu pred sudom. Tu stajalište ne mijenjam - kazao je šef Sabora.

Napomenuo je da se u saborskoj proceduri nalaze predložene izmjene Ustava, koje predviđaju nezastarijevanje političkih ubojstava. Sada je kaže sve stvar razgovora i dogovora svih klubova. Leko je prokomentirao izjave europske povjerenice za pravosuđe Viviane Reding da Vlada Lex Perkovićem nanosi štetu Hrvatskoj i njezinim građanima.

- Vlada komunicira s EU i ima svoju odgovornost prema građanima i EU da će naći to rješenje. Očekujem da će to rješenje ponuditi Saboru - izjavio je Leko.

Iako je HDSSB zbog uvođenja dvojezičnosti u Vukovar zatražio izvanrednu sjednicu Sabora, Leko je kazao da za to nije bilo razloga te da inicijativa nije bila usklađena s poslovnikom odnosno nitko nije priložio potrebne potpise zastupnika. Nije želio kvalificirati kakva je to bila inicijativa.

Kada je u pitanju inicijativa 'U ime obitelji', Leko je napomenuo da je postupak "prolazi predviđenu proceduru u Saboru".

Nakon sjednice Predsjedništva Sabora, Leko je izvijestio da će se zastupnici nakon dvomjesečne ljetne stanke u svoje klupe vratiti u srijedu 18. rujna. Na dnevnom redu je 75 točaka. Sabor će zasjedati u kontinuitetu u dvije sjednice do kraja ustavnog roka 15. prosinca. Svaka sjednica trebala bi trajati pet tjedana. Plenarne sjednice trajat će od utorka do petka dok je ponedjeljak rezerviran za radna tijela i klubove. Leko je izvijestio i da će se drugi tjedan rada Sabora na dnevnom redu po prvi puta naći i vladino godišnje izvješće.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 50
VIDEO

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'
ČETNICIMA LEGIJA OKRENUO LEĐA

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'

CIA-ini zapisnici sa sastanka održanog 4. svibnja 1995. godine, praktički samo nekoliko sati nakon završetka Bljeska pokazuju koliko ih je iznenadila operacija...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Snažan potres kod Slunja, osjetio se diljem Hrvatske: 'Probudilo me, tresla se kuća'
MAGNITUDA 4,3 PO RICHTERU

Snažan potres kod Slunja, osjetio se diljem Hrvatske: 'Probudilo me, tresla se kuća'

''Prilično jako podrhtavanje'', ''Grunulo jako i dobro zatreslo'', ''Probudilo me'' - samo su neki od komentara na aplikaciji za prijavljivanje potresa