Obavijesti

News

Komentari 73

Plenković: 'Europski parlament je upravo izglasao izvješće za hrvatski ulazak u Schengen'

Plenković: 'Europski parlament je upravo izglasao izvješće za hrvatski ulazak u Schengen'

Vlada će na sjednici donijeti odluku o osnovici za izračun iznosa naknade za rad udomitelja i iznosa opskrbnine za iduću godinu

VIDEO

Imali smo ministar Filipović i ja ovog tjedna dobar posjet Egiptu gdje je bila konferencija o klimatskim promjenama, kojoj je fokus bio globalno zatopljenje i nužnost zajedničkog djelovanja da se ova klimatska kriza, u kojoj praktički već živimo, uspori i da se ublaže negativne posljedice na budućnost čovječanstva. Važno je da u ovom desetljeću radimo na zelenoj tranziciji, poručio je premijer Andrej Plenković na početku sjednice Vlade. 

PRATITE UŽIVO:

Osvrnuo se i na posjet Bjelovaru gdje je s ministrom zdravstva Vilijem Berošem posjetio izgrađenu bolnicu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Sa županijom smo preuzeli financiranje anuiteta kredita za bolnicu koja je izgrađena, a isto tako smo dogovorili da ćemo iznaći dodatna sredstva kako bi opremili bolnicu. Ovo je jedna važna politička i financijska gesta Vlade RH prema Bjelovarsko-bilogorskoj županiji - istaknuo je Plenković podsjetivši i kako se trenutno gradi i cesta od Farkaševca do Bjelovara.

- Imamo još zadaću u godinama pred nama voditi računa da bolje budu povezani i Koprivnica i Bjelovar i Požega i Virovitica. To su zadaće koje su pred nama i na taj način bi onda zaokružili dio onog što se odnosi na odgovarajuću infrastrukturu, uz ulaganja koja smo najavili u željeznički promet, a koji je godinama bio zanemaren - rekao je. 

Naglasio je kako je Europska komisija jučer usvojila program vrijedan 5,2 milijarde eura za osnaživanje gospodarstva od 2021. do 2027., a Europski parlament podržao ulazak Hrvatske u Schengen.

- Sinoć je u EP održana kvalitetna rasprava o primanju Hrvatske u Schengen, zadovoljni smo izlaganjem potpredsjednika EK, a koji je dao vrlo jasnu i snažnu potporu. I upravo je tamo izglasano to izvješće o članstvu u šengenskom prostoru s 534 glasa za. Krećemo prema završnim koracima. Hrvatska će s tim, uz ulazak u europodručje, zaokružiti dva cilja dublje europske integracije. To su veliki, kapitalni vanjskopolitički, državni ciljevi i u godinama pred nama ćemo imati prigode govoriti o plodovima dodatnog međunarodnog pozicioniranja Hrvatske - poručio je te čestitao i zahvalio potpredsjedniku Davoru Božinoviću, koji je u najvećoj mjeri vodio ove aktivnosti zadnjih nekoliko godina.

Izdvojio je s današnje sjednice konačni prijedlog Zakona o sportu, koji šalju u Sabor u drugo čekanje, istaknuvši iskorake koje su tražili i treneri, te odluku kojom će se povećati naknada za rad udomitelja i iznosa opskrbnine za 2023. na 70 eura.

- I tu dajemo dodatni iskorak za 2504 udomitelja - rekao je.

 

 

 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 73
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto
NAGLA PROMJENA VREMENA

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto

Čitatelji su nam poslali fotografije sa Žitnjaka gdje je stablo palo na parkirani automobil. Promjenu vremena prati i velik pad temperature, koja je za 20-ak Celzija niža nego jučer u isto vrijeme na sjeveru zemlje
VIDEO Pogledajte kako pada snijeg u Zagorju! Jučer bilo 30°C
LUDO VRIJEME

VIDEO Pogledajte kako pada snijeg u Zagorju! Jučer bilo 30°C

DONJI MACELJ Snježni pokrivač iznenadio je stanovnike Zagorja gdje je jučer bilo gotovo 30. Veliki snježni nanosi pali su i u planinskim dijelovima Slovenije, gdje je pala i tuča, a snijeg pada i na Rogli. Iz DHMZ-a su najavili da je u popodnevnim satima moguć snijeg u Gorskim dijelovima Hrvatske dok će većinu dana padati lokalni pljuskovi.