Obavijesti

Sport

Komentari 57

'S obzirom na svoju funkciju, premijer ne može biti u izolaciji'

'S obzirom na svoju funkciju, premijer ne može biti u izolaciji'

Ja sam sigurna, čim dopuste prilike, da će se Đoković vratiti u Zadar i odigrati to finale i vratiti publici, rekla je predsjednica Hrvatskog teniskog saveza Nikolina Babić

VIDEO

Bila je to velika organizacija i želja da se turnir organizira u Zadru i Hrvatskoj, da se prezentiramo s velikim i popularnim igračima. U dobroj namjeri sve smo učinili, ali dogodilo se što se dogodilo, rekla je za HRT predsjednica Hrvatskog teniskog saveza Nikolina Babić.

POGLEDAJTE VIDEO: Tenisači protiv košarkaša Zadra

Pokretanje videa...

Grigor Dimitrov 01:39

To što se dogodilo, bio je krah Adria Toura nakon kojeg se i dalje zbrajaju zaraženi korona virusom koji se prenosio među igračima, a prvi koji je objavio da je pozitivan, bio je Grigor Dimitrov.

- Ne znam je li on skrivao da je bolestan. Naravno da bismo ga testirali da je imao ikakav problem. Čula sam da se osjećao loše, ali ne i da je odbio testiranje. Međutim, ako je on došao zaražen i s problemima, onda je velika odgovornost na njemu jer time je, ako je znao, napravio ogromnu štetu.

Postavlja se logično pitanje zašto igrači nisu testirani prije početka turnira.

- Mjere u Hrvatskoj više ne uključuju obavezno testiranje stranaca. Nitko od igrača nije tada imao simptome. Dimitrov je zvijezda i sigurno da se ne bi razvila ovakva priča i tenzija oko turnira da to nije on, nego bilo tko drugi u Zadru, pa taman i u kompleksu Višnjika.

Zadar: Na Višnjiku svečano otvoren Regionalni teniski centar

Na tribine Višnjika moglo se ući i bez ulaznica. A navijača je na večernjim mečevima bilo definitivno više nego preporučena trećina kapaciteta (cca. 3000)

- Mi smo prema preporuci i prodavali karte. Ja sam osobno na otvaranju turnira zamolila gledatelje da se drže svih mjera. Zaštitari? Angažirali smo ih dovoljno, više od 100. Dezinficijensa je bilo na svakom ulazu, u novinarskim prostorijama, onima u VIP-u. Mi sada govorimo o pet slučajeva u Zadru s tim velikim događajem, a u drugim krajevima Hrvatske ima više zaraženih bez ikakvog događaja.

Finalni meč između Novaka Đokovića i Andreja Rubljova otkazan je doslovno u "pet do 12".

- Odmah smo se konzultirali što napraviti. Stupili smo u kontakt s Krunoslavom Capakom i Alanom Medićem. U prva dva sata već smo imali 25 ljudi na testiranju, ostali su otišli sutradan ujutro. Međutim, ja sam sigurna, čim dopuste prilike, da će se Đoković vratiti u Zadar i odigrati taj finale i vratiti publici.

Među publikom kratko je bio i hrvatski premijer Andrej Plenković koji je bio u kontaktu s Đokovićem.

- Bila sam s premijerom cijelo vrijeme, otkako je došao pa dok nije otišao, i on nije bio ni u jednom bliskom kontaktu. Ni s Đokovićem unatoč onoj fotografiji na kojoj ga je potapšao pola sekunde. Da nisu izbori, Zadar ne bi imao konotaciju kakvu ima i ta prepucavanja preko Zadra nisu dobra. Plenković se pridržavao svih mjera i propisa i, s obzirom na svoju funkciju, ni ne može biti u samoizolaciji. On je isključiv - završila je Babić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 57
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve