Obavijesti

News

Komentari 2

'Vlada štiti korupciju, a Sabor, kojeg vode nesposobne i sumnjive osobe, joj asistira'

'Vlada štiti korupciju, a Sabor, kojeg vode nesposobne i sumnjive osobe, joj asistira'

Nezavisna Karolina Vidović Krišto povukla je paralelu između hrvatskog i njemačkog parlamenta te dvije vlade. Reagirao je i potpredsjednik Sabora, HDZ-ov Željko Reiner, koji je predsjedavao sjednicom

VIDEO

Zaposlenici u hrvatskom turizmu imaju četiri puta niže plaće nego u Njemačkoj dok su gotovo sve osnovne životne namirnice skuplje ili jednako skupe kao u Njemačkoj. Svatko normalan postavlja si pitanje kako je to moguće? Odgovor je vrlo jednostavan. U Njemačkoj institucije funkcioniraju, a s druge strane imamo pravno divljaštvo i zaštitu korupcije koju čini hrvatska vlada, pri čemu joj Sabor, kojeg vode nesposobne i sumnjive osobe, asistira, poručila je za saborskom govornicom nezavisna zastupnica Karolina Vidović Krišto.

Povukla je još jednu paralelu između njemačke i hrvatske vlade te kako se odnose prema zastupnicima.

- Klub zastupnika „Die Linke” u njemačkom Bundestagu postavio je njemačkoj vladi pitanje o visini odvjetničkih troškova vezanih uz sudske sporove pri nabavci zaštitnih maski. Njemačka vlada je u roku nekoliko dana dala odgovor prilažući visinu iznosa odvjetničkih usluga te naziv ureda koji je uprihodio honorar od strane njemačkog ministarstva zdravstva. Jer odvjetničke usluge za državu ili državne institucije, kao što je poznato, javni su podatak koji mora biti dostupan svim građanima - istaknula je naglasivši kako s druge strane u Hrvatskoj Andrej Plenković krši Ustav i zakon "kako bi zaštitio predsjednika Ustavnog suda Miroslava Šeparovića te skriva prihode njegovog odvjetničkog ureda prije njegova imenovanja za suca Ustavnog suda."

'Plenković krši Ustav i zakon i štiti korupciju'

- Na moj upit iz 2020. godine o prihodu Šeparovićevog ureda od državnih tvrtki dobila sam drski odgovor te smiješno obrazloženje da to podliježe nekakvoj tajni. Upit sam ponovila 6. rujna prošle godine. Devet mjeseci Plenković ne daje odgovor. Identična situacija je s pitanjem koje sam postavila u prosincu 2021. vezanim uz troškove koje je RH platila za arbitražu s MOL-om u Ženevi. Usput, kvalitetu tih odvjetničkih usluga i tih samozvanih stručnjaka ocijenio je Arbitražni sud te je Hrvatska izgubila spor, što nas je do sada koštalo više od 200 milijuna kuna. Obrazloženje Arbitražnog suda je doista ponižavajuće za Hrvatsku jer je u njemu hrvatsko pravosuđe ocijenjeno potpuno nestručnim i pod utjecajem politike - poručila je. 

Korupcija nam je u krvi, to je najveći problem našeg društva
Korupcija nam je u krvi, to je najveći problem našeg društva

Umjesto da Vlada bude uzor poštivanja zakona te time stvara uvjete zdravog i normalnog funkcioniranja društva, naglašava Vidović Krišto, ona se ponaša kao utjerivač dugova u ime korumpiranih moćnika u Hrvatskoj.
 
- Ova dva slučaja te primjer funkcionalnosti pravnog poretka koji sam navela iz Njemačke jesu odgovor zašto imamo divljačku korupciju, zašto su pošteni i radišni ljudi u Hrvatskoj na rubu siromaštva, a to je i odgovor zašto su nam cijene osnovnih životnih namirnica skuplje ili jednako skupe kao u Njemačkoj. U potpunosti je jasno da Plenković štiti Šeparovića, ali ga na taj način i ucjenjuje, kako bi Šeparović protivno Ustavu presuđivao u korist Vlade i korumpirane vrhuške. Isto tako štiti aktere u slučaju arbitraže s MOL-om - istaknula je te poručila premijeru kako će sva ova pitanja internacionalizirati.

- Sadašnje vladajuće strukture koje su bogatu Hrvatsku dovele na prosjački štap moraju znati da će odgovarati za svoja zlodjela - zaključila je.

Reiner: 'Hvala vam što ste me počastili nazivima da sam sumnjiva osoba'

Na njen uvodni dio reagirao je potpredsjednik Sabora HDZ-ov Željko Reiner koji je predsjedavao sjednicom. 

- Hvala vam lijepo što ste me počastili nazivima da sam sumnjiva osoba. Vrlo pristojno - rekao je na što mu je Vidović Krišto odgovorila kako je mislila na predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića. 

- Rekli ste vodstvo Sabora pa ja zahvaljujem. Vodstvo su i potpredsjednici, ako niste znali - uzvratio je Reiner. 

- A možemo ići i u detalje - i potpredsjednik Sabora - zaključila je Vidović Krišto.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio
FELJTON: ČERNOBIL, 5. DIO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio

Valerij Legasov je tvrdio da je vlast tajila greške u dizajnu reaktora, ali i prethodne nesreće u drugim elektranama. Dvije godine nakon černobilske katastrofe se objesio

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...
Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'
SPAS ZA STOTINE MALIŠANA

Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'

U Hrvatskoj se na 1000 novorođene djece rodi jedno dijete s nekim od oblika rascjepa usne i nepca. Svi se liječe u KB Dubrava koja je referentni centar za liječenje ove bolesti. Osim djece iz Hrvatske, dolaze i iz regije