Obavijesti

News

Komentari 7

Vlada uputila Saboru prijedlog da se razriješi Dražen Jelenić

Vlada uputila Saboru prijedlog da se razriješi Dražen Jelenić
1

Vlada je na zatvorenom dijelu sjednice u četvrtak Hrvatskom saboru uputila prijedlog za razrješenje na vlastiti zahtjev glavnog državnog odvjetnika Republike Hrvatske Dražena Jelenića, priopćeno je iz Vlade

VIDEO

Također je, zbog isteka mandata s danom 29. veljače, Vlada utvrdila prijedlog za razrješenje dosadašnjeg načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske generala zbora. Mirka Šundova.

Pri tome je utvrdila prijedlog za imenovanje viceadmirala Roberta Hranja novim načelnikom Glavnoga stožera OSRH, s danom 1. ožujka.

Oba prijedloga upućena su Odboru za obranu Hrvatskoga sabora, radi pribavljanja mišljenja.

Na sjednici je na osobni zahtjev razriješen pomoćnik ministrice poljoprivrede Nikša Tkalec.

Na temelju provedenog postupka po raspisanom javnom natječaju, Vlada je imenovala Šimu Jerčića ravnateljem Ureda Komisije za odnose s vjerskim zajednicama na razdoblje od četiri godine.

Vlada je također imenovala Želimira Delača vršiteljem dužnosti ravnatelja Agencije za sigurnost željezničkog prometa, na razdoblje od šest mjeseci, do imenovanja ravnatelja temeljem provedenog postupka po objavljenom javnom natječaju.

Plenković smatra da Jelenićeva ostavka i masonska afera neće utjecati na izborni proces u HDZ-u

Hrvatski premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković smatra da ostavka glavnoga državnog odvjetnika i masonska afera koja je izbila neće utjecati na proces izbora unutar HDZ-a.

Plenković je u četvrtak u Bruxellesu kratkim odgovorom "ne" odgovorio na pitanje novinara "hoće li ostavka državnog odvjetnika Dražena Jelenića, zatim priča u kojoj se pojavljuje i zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić te izjave kandidata za predsjednika HDZ-a Mire Kovača da mu je dvojben trenutak kada je izbila masonska afera".

Hrvatski premijer Andrej Plenković je u četvrtak doputovao u Bruxelles na sastanak na vrhu zemalja članica EU-a, na kojem će se pokušati postići dogovor o višeogodišnjem proračunu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa