Obavijesti

News

Komentari 71

Vlada želi uštedjeti na autima i mobitelima u javnom sektoru

Vlada želi uštedjeti na autima i mobitelima u javnom sektoru
5

Vlada je prihvatila odluku kojom se racionaliziraju troškovi telefoniranja i nabavke vozila korisnicima javne nabave te prijedlog plana za uređenje sustava plaća

VIDEO

Godine 2011. mjesečna potrošnja po pretplatničkom broju iznosila je oko 300 kn, a od 2013. do 2015. to je smanjeno na 55 kuna, rekao je ministar Ranko Ostojić predlažući prijedlog odluke o racionalizaciji troškova mobilne telefonije i vozila za korisnike središnje javne nabave.

Milanović: 20 posto manje za nova vozila

Vlada je prihvatila odluku kojom se racionaliziraju troškovi telefoniranja i nabavke vozila korisnicima javne nabave, što je prokomentirao i premijer Zoran Milanović .

- Kad najesen istekne leasing i budu potrebna nova vozila, na primjer za Hitnu pomoć i policiju, ova odluka sadrži obvezu da to bude 20 posto manje - rekao je premijer.

Bauk: Na Braču je 'dobro jutro' kad kažete da nešto uštedite

Uštede je komentirao i ministar uprave Arsen Bauk , inače rodom s Brača.

- Gledajte, ja dolazim iz takvog kraja gdje je to 'dobro jutro' kad kažete da nešto uštedite, tako da mi je malo sad teško govoriti o općim uštedama u cijelom sustavu - rekao je ministar koji kaže da je dosta uštedio u svom resoru i da je 200-300 ljudi dobilo otkaz pa je to i značajna ušteda na plaćama.

VIDEO

Jakovina: Poslovanje treba biti što racionalnije

- Ova Vlada vodi računa o tome da se poslovanje odvija što racionalnije. To radimo iz godine u godinu, skidamo proračun za ono što nije važno. Potpore i projekti su prioritet - rekao je ministar Jakovina .

VIDEO

Vlada je prihvatila i prijedlog akcijskog plana za uspostavu i uređenje sustava plaća u Republici Hrvatskoj 2015. - 2016., a što je objasnio ministar rada Mirando Mrsić .

Mrsić: Treba uskladiti odredbe kolektivnih ugovora

Rekao je da su minimalne plaće dobar mehanizam zaštite cijena rada u Hrvatskoj, ali treba uzeti u jasno definirati i kriterije koje uzimamo u obzir kada ocjenjujemo potrebu za korekcijom minimalne plaće.

- Što se tiče javnih poduzeća potrebno je uskladiti odredbe kolektivnih ugovora jer vlada jedna određena šarolikost - rekao je i napomenuo kako će svako javno poduzeće samo sa svojim sindikalnim partnerima sklapati kolektivne ugovore, ali smatraju da je potrebna koordinacija.

VIDEO

'Jednaka plaća za jednaki rad'

Dodao je i da će kroz zakon pokušati ostvariti postulat 'jednaka plaća za jednaki rad', a predviđaju platne razrede i platne stupnjeve. Očekuje da će zakon uputiti u saborsku proceduru do kraja godine. Istaknuo je da cilj nije smanjivanje plaća nego transparentnost sustava.

Mrak Taritaš: Plaće bi trebale biti podijeljene na dva djela

Plaće bi trebale biti podijeljene na dva djela, jedan fiksni i varijabilni dio, a ministrica Anka Mrak Taritaš smatra da je to dobar model.

- Morate uvijek imati nešto što je pokretač, a to je da uvijek imate one koji su vrijedni da ih možete nagraditi, a one koji nisu da ih možete na taj način kazniti - rekla je.

VIDEO
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 71
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa