News

Komentari 45

Vladimir Šeks čuva transkripte te sprema veliki obračun...

Vladimir Šeks čuva transkripte te sprema veliki obračun...

Nikada prvi, ali uvijek muvajući se tu negdje pri vrhu, “preživio” je uspješno sve svoje stranačke vladare - Franju Tuđmana, Ivu Sanadera i Jadranku Kosor

Malo gdje se vjerojatno, kao u nas, može tako lako, brzo i strelovito uzverati iz političkog trnja do zvijezda, imate li običaj nemati svoje mišljenje. Još se brže možete strmoglaviti s političkog Olimpa, na kojem ste se ni krivi, ni dužni zatekli, omakne li vam se da pokažete da ipak imate više od dvije moždane vijuge u glavi.

Rijetki su oni koji se nakon takvog političkog sunovrata uspiju vratiti među “žive”. Vodeći je među takvim raritetima Vladimir Šeks, HDZ-ov doajen, jedini naš narodni poslanik u svih sedam parlamentarnih saziva. Svaki put kad bi pao, bio gurnut ili se sam poskliznuo, uspijevao se dignuti, otresti prašinu sa sebe i vratiti se na velika vrata, življi nego ikad.

Nikada prvi, ali uvijek muvajući se tu negdje pri vrhu, “preživio” je uspješno sve svoje stranačke vladare - Franju Tuđmana, Ivu Sanadera i Jadranku Kosor. Jedino preostalo pitanje jest hoće li na kraju političke karijere, koju je po isteku saborskog mandata najavio, u permanentnom animozitetu s novim šefom Tomislavom Karamarkom Šeks izaći sa štitom ili na štitu?

>>> Više pročitajte u Expressu

Najčitaniji članci