Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
60 komentara

Palfi od idućeg utorka postaje zastupnica hrvatskog sabora

Bivši živozidaš Branimir Bunjac mijenjao je Vladimiru Palfi u saborskim klupama od početka mandata. Palfi je aktivirala mandat nakon što je Bunjac zbog sukoba u stranci izašao iz Živog zida.

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
60 komentara

Mandatno imunitetno povjerenstvo jednoglasno je potvrdilo odluku o aktiviranju zastupničkog mandata Vladimire Palfi Sinčić (Živi zid). Prijedlog za aktiviranje mandata Palfi je predala u utorak, a prema pravilima saborska zastupnica postat će idući utorak 18. lipnja.

Mandatno imunitetno povjerenstvo: Aktiviranje mandata Vladimire Palfi (Živi zid) Reporter: Snježana Krnetić

Objavljuje 24sata Politiko u Srijeda, 12. lipnja 2019.

Istoga dana Branimir Bunjac koji je bio njezina zamjena u Saboru oprostit će se od zastupničkih kupa. Odluku MIP-a u petak bi na glasovanju formalno trebao potvrditi Sabor. 

Gordan Maras (SDP) kratko se osvrnuo se na informacije iz Živog zida da bi Palfi netko treći trebao zamijeniti u saborskim klupama, budući da je ona najavila da ne želi u Sabor.  

ŽIVI ZID 'Palfi idući tjedan će aktivirati mandat, ali ona ne ide u Sabor'

- Vrlo jasna je poruka ljudima, birajte one koji vas žele zastupati, a ne one koji će se tim mandatom raspolagati kao na placu - kazao je Mars.  

Predsjednik MIP-a Žarko Tušek (HDZ) podsjetio je da ima zastupnika koji od prvog dana u Saboru imaju zamjene poput onih koji su na to prisiljeni zbog nespojive dužnosti, kao što su primjerice članovi Vlade ili župani. Tomislav Klarić (HDZ) čestitao je obitelji Palfi Sinčić. 

- Oni su ostvarili svoj cilj. Ono što je dobro za Hrvatsku je da se konačno vidi da oni koji najviše kritiziraju i prozivaju ljude koji rade i donose odluke i iza njih stoje, da njihovi potezi vode isključivo jednom cilju, a to je osobni interes.  To se sada pokazalo na primjeru Živog zida i siguran sam da će naši građani to prepoznati - rekao je Klarić.    

U EMISIJU NAKON SUDARA Bunjac: Živi zid je bio stranka srca, Palfi nam branila pričati

Prema informacijama iz Živog zida Vladimira Palfi će aktivirati mandat samo kako bi ga predala nekom trećem jer ne namjerava sjediti u Saboru. O kome je riječ za sada ne otkrivaju. Palfi mandat ne može predati dok ne podnese ostavku, a u tom slučaju više neće biti zastupnica. Naime zastupnik svoj mandat može samo jednom staviti u mirovanje. Palfi je mandat aktivirala nakon što je Bunjac prošlog tjedna napustio Živi zid nakon što je to učinio i Ivan Pernar,  a  nakon sukoba u stranci tko treba otići na mandat u Europski parlament.

Njen suprug Ivan Vilibor Sinčić ide u Bruxelles. Na njegovo mjesto u Hrvatskom saboru dolazi Damjan Vucelić

.

 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message