Obavijesti

News

Komentari 3

Vlahović i nagodba za Agrokor dobitnici gospodarske nagrade

Vlahović i nagodba za Agrokor dobitnici gospodarske nagrade
1

Stručni žiri za gospodarstvenika godine odabrao je Antu Vlahovića, dok je za gospodarski događaj izabrana nagodba vjerovnika Agrokora

VIDEO

Večernji list i Poslovni dnevnik na prigodnoj svečanosti dodjelili su nagrade gospodarstveniku i za gospodarski događaj 2018. godine.

Stručni žiri za gospodarstvenika godine odabrao je Antu Vlahovića, dok je za gospodarski događaj izabrana nagodba vjerovnika Agrokora. Čitatelji su za gospodarstvenika godine izabrali Marina Pucara iz Podravke, a gospodarski je događaj 2018. godine početak gradnje Pelješkog mosta, javlja Večernji list

- Hvala vam što se prepoznali ono što radimo naša tvrtka i ja osobno. Što ste vrednovali Adrisovu razlikovnost i usmjerenost na izvrsnost i znanje - rekao je Vlahović. 

- Uz rastuće poslovne rezultate i investicijske projekte siguran sam i da nisu ostale nezapažene ni naša socijalna osjetljivost i društvena odgovornost. Itekako držimo do etičkih principa i časti poslovanja. Poštovana gospodo, Adris je Adris - rekao je Vlahović.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ante Vlahović a čelu Adris Grupe, koja kontrolira ozbiljan turistički portfelj, najveću osiguravajuću kuću u zemlji, a širi se i na tržište proizvodnje hrane, nalazi se od 2003. Od tada do danas Adris Grupa je povećala prihode deset puta, dobit 30 puta, a vrijednost kapitala čak 50 puta. Broj zaposlenih rastao je 20 puta, a vrijednost dionica više od 100 puta! Istodobno, Adris je investirao više od osam milijardi kuna, od čega u turizam više od četiri milijarde kuna. Danas posluje s godišnjim prihodom od gotovo šest milijardi kuna i zapošljava više od šest tisuća ljudi. 

Potvrdom pravomoćnosti nagodbe vjerovnika Agrokora potkraj listopada završen je najveći insolvencijski postupak u povijesti trgovačkog prava u Hrvatskoj, ali i najveći proces restrukturiranja u našoj povijesti. Spašavanje Agrokora bilo je intenzivan proces koji je i gospodarski i medijski obilježio posljednje dvije godine. Tijekom više od 18 mjeseci dogovore među vjerovnicima obilježili su mnogi prevrati, novi instituti, politički pritisak na članove Vlade Andreja Plenkovića, afere i javna prepucavanja. Pod povećalom javnosti i politike Agrokor je morao i poslovati što je u mnogim trenucima bilo izuzetno teško. Ipak, zahvaljujući povjerenju dobavljača u pozitivan ishod cijele priče, dogovorima među financijskim vjerovnicima i radu izvanredne uprave Agrokor u kraj poslovne godine ušao je s povećanom profitabilnosti i stabiliziranim poslovanjem.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...
Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11
ZATVORENA SU BIRALIŠTA

Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11

Do 16.30 sati na birališta je izašlo čak 50,60 posto birača, odnosno njih čak 1.605.472. To je više od 16 posto više nego 2020. godine, 13,4 posto više nego 2016. i čak četiri posto više od rekordne 2015. godine!