Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
14 komentara

Vlahušić: Kućice neće micati dok god sam ja gradonačelnik

Dubrovački konzervatori još su 26. 11. od Vlahušića tražili uklanjanje adventskih kućica, gradonačelnik je odgovorio kako će kućice ostati do kraja Božićnog sajma

Grgo Jelavic/PIXSELL
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
14 komentara

Dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić izjavio je u utorak da se adventske kućice neće uklanjati sa Straduna sve dok je on gradonačelnik,  te ustvrdio da je pročelnica Konzervatorskog odjela Žana Baća dala Gradu Dubrovniku usmenu suglasnost za njihovo postavljanje, a potom pismeno tražila njihovo uklanjanje.

Nakon što je u ponedjeljak objavljeno da su dubrovački konzervatori još 26. studenog od Vlahušića tražili uklanjanje adventskih kućica, dubrovački gradonačelnik je odgovorio kako će kućice ostati do kraja Božićnog sajma, a za danas je sazvao konferenciju za novinare pod nazivom ''Ljudi su najljepši ukras Straduna''.

Odgovarajući na novinarski upit Vlahušić je kazao kako će 18 kućica ostati gdje jesu do 10. siječnja kako je i planirano, jer ''Stradun nikad u povijesti nije bio prazan''.

'- Kućice se neće micati dokle god sam ja gradonačelnik. Nikad nije bio prazan, a pogotovo za vrijeme Dubrovačke Republike. Žana Baća nam je dala usmenu suglasnost, a onda pismeno tražila uklanjanje kućica. U prošlosti je tu bio i kokošinjac i prometnica, vezivali su magarci - rekao je Vlahušić te se zapitao zašto bi Dubrovnik zimi bio sterilan.

Dubrovački gradonačelnik je na konferenciji ponovio jučerašnje navode kako su o namjeri postavljanja adventskih kućica bili obaviješteni delegati UNESCO-a, ICOMOS-a i Ministarstva kulture koji su nedavno posjetili Dubrovnik, a tvrdi i da je kontaktirao ''nadležne službe Ministarstva kulture od kojih je dobio uvjerenja da kućice mogu ostati''.

- Riječ je samo o mišljenju Konzervatora i kao takvo će ostati. Ono nas ne obavezuje da po njemu postupimo' - rekao je Vlahušić koji je odgovarajući na novinarski upit istaknuo kako je budžet Dubrovačkog zimskog festivala ukupno pet milijuna kuna.

Vlahušić je na konferenciji kazao i kako razumije ljude koji su na početku, dok je postavljanje kućica bilo u tijeku, taj prizor nazivali ''šakom u oko'', te dodao da ne može razumijeti one koji danas ne žele vidjeti ljude na Stradunu.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message