News

Komentari 280

Vlakom iz Splita krenuli sinoć za Zagreb: Putovali su 13 sati!

Vlakom iz Splita krenuli sinoć za Zagreb: Putovali su  13 sati!

Vlak je s putnicima krenuo iz Splita za Zagreb u petak u 21:44. U Zagreb su trebali stići oko 5 sati. Oko 3 sata stali su u Perušiću. Tek su kasnije doznali da se pokvarila lokomotiva. Vlak je stigao nešto prije 11 sati

A mogao sam ići autobusom. I eto, ja i prijatelj idemo kupiti auto i krenemo vlakom. Nikad više. Ovo je sramota. Katastrofa, rekao nam je premoreni i razočarani putnik vlaka Hrvatskih željeznica koji (još) putuje od Splita do Zagreba. Krenuli su u petak u 21.44 sati sa splitskog kolodvora. U Zagreb su trebali stići oko 5 sati ujutro. No u Perušiću su oko 3 sata stali i nisu se mrdnuli satima. Četiri sata čekali su da dođe zamjenska lokomotiva.

POGLEDAJTE VIDEO:


'Mrak, nigdje nikoga, nitko nam ništa ne govori'

- Mrak, nigdje nikoga, nitko nam ništa ne govori. Zvao sam službu za reklamacije Hrvatskih željeznica. Hladno su rekli da imamo pravo na povrat novca. Rekli su da se pokvarila lokomotiva. Pa mogli su organizirati autobuse - razočaran je čitatelj.

U vlaku je, kaže, bilo oko 150 putnika, a skoro svaki drugi je stranac. 

'Ma samo da mi je stići, nikad više vlakom'

- Što će ti ljudi reći o Hrvatskoj? Pa ovo nema nigdje - ljutiti je putnik s kojim smo razgovarali u subotu oko 10 sati. 

- Evo, sad smo prošli Ogulin, valjda još sat, sat i pol. Ma samo da mi je stići, nikad više vlakom - rekao nam je čitatelj koji u 21. stoljeću od Splita do Zagreba putuje 13 sati...

Na stranicama HŽ-a, stoji obavijest kako se radi poteškoća u odvijanju željezničkog prometa očekuje kašnjenje vlaka 820 Split (21.44) - Zagreb (05.47) oko 240 minuta. 

Prema njihovoj računici, vlak je s uračunatim kašnjenjem u Zagrebu trebao biti već u 9.47 sati, no on je na odredište stigao nešto prije 11 sati, tako da je vlak kasnio više od 300 minuta, odnosno 5 sati.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Najčitaniji članci