Obavijesti

News

Komentari 9

Vlasnik garaže na Ferenščici dobio prijavu za nedozvoljeno posjedovanje tri ručne bombe

Vlasnik garaže na Ferenščici dobio prijavu za nedozvoljeno posjedovanje tri ručne bombe
3

Vlasnika (58) sumnjiče da je nabavio tri ručne bombe te ih držao u garaži koja se zapalila. Mogao ih je vratiti policiji bez ikakvih sankcija, a sad mu prijeti tri godine zatvora

VIDEO

Zagrebačka policija izvijestila je kako su dovršili kriminalističko istraživanje nad 58-godišnjakom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari. Podsjetimo, u nedjelju je na adresi II. Ferenščica izbio požar u garaži kuće, a tijekom gašenja vlasnik je sad rekao policiji da u garaži ima bombe.Zbog toga je na mjesto događaja izašao i policijski pirotehničar.

Nakon što su vatrogasci ugasili požar policija je uhitila vlasnika te ga privela na kriminalističko istraživanje nakon kojega su ga i kazneno prijavili.
 
Sumnjaju da je u točno neutvrđeno vrijeme i na za sada neutvrđen način došao u posjed eksplozivnih tvari i to tri ručne bombe s kućištima koje je po nabavljanju držao u garaži u Ulici II. Ferenščica u Zagrebu čiji je vlasnik, iako su takva eksplozivna sredstva zabranjena građanima za posjedovanje, nabavljanje ili prodaju.

Nakon kriminalističkog istraživanja predali su ga pritvorskom nadzorniku  te podnijeli kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu. za to je kazneno djelo zakonom zapriječena kazna zatvora do tri godine.

Susjedi o drami na Ferenščici: 'U šoku smo. Živjeli smo kraj tri bombe. Pa tu žive i djeca, užas'
Susjedi o drami na Ferenščici: 'U šoku smo. Živjeli smo kraj tri bombe. Pa tu žive i djeca, užas'


 
Podsjećaju građane da je, sukladno Zakonu o nabavi i posjedovanju oružja građana, dragovoljna predaja ilegalnog oružja bez sankcija stoga pozivamo te apeliraju na sve one koji negdje u svojim domovima još uvijek čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Nerijetko se građani pokušavaju riješiti ilegalnog oružja na način da ga odbacuju na neprimjerenim mjestima ili nezakonito prodaju, dok ga oni građani koji oružje drže u domovima često čuvaju na neprikladan ili nepravilan način čime ugrožavaju sigurnost svojih ukućana i domova. Također, problem je time samo prebačen na širu društvenu zajednicu dovodeći je u neposrednu opasnost, kao i zaposlenike hitnih službi,  a posljedice mogu biti tragične te niti u jednom trenutku ne smijemo zaboraviti da oružje može uzrokovati smrt i višestruke razarajuće posljedice kako za pojedinca, tako i za društvo - napominju iz zagrebačke policije.

Susjedi osumnjičenog vlasnika s Ferenščice bili su u šoku nakon što su čuli da 58-godišnjak u garaži držao bombe.

- Kad je oružje donijelo ičega dobrog?! Imaš djecu u kući, što će ti takve stvari? Pa to su i djeca mogla pronaći... Uf, kad mi samo pomisao dođe, prođu me trnci. Ovo je svima dobra škola, nadam se da će svi izvući pouku iz ovoga. Oružje nikome nikad nije donijelo dobro, neka se svi okane takvih gluposti - odrješiti su naši sugovornici, koji su godinama živjeli kraj bombi.

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa...

Požar 00:36
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'
JOŠ JE NISU PRONAŠLI

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'

Djevojčicu od jučer traže stotine ljudi. Tu su volonteri, policija, potražni psi, Gorska služba spašavanja, rudari, helikopteri, termovizijske kamere...

Majka ostavila auto iza štale? Susjedi:  'Čuli smo dječji žamor... Jedno je dijete već bilo oteto'
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Susjedi: 'Čuli smo dječji žamor... Jedno je dijete već bilo oteto'

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...
Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu