Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se

Konobaricu posjeo na stolac i zlostavljao: 'A sad mi popu*i...'

Vlasnik je pri prvom ispitivanju negirao cijeli događaj, a na raspravi je događaj prikazao šaljivim razgovorom s oštećenom konobaricom, koju je htio primiti za grudi

115 komentara

Vrhovni sud Republike Hrvatske potvrdio je presudu varaždinskog Županijskog suda koji ga je osudio na godinu dana zatvora zbog silovanja. Muškarcu se uračunava u kaznu zatvora i vrijeme koje je proveo u pritvoru od 8. do 23. srpnja 2014. godine. 

Utvrđeno je tako, stoji u presudi, da je vlasnik kafića konobaricu posjeo na barski stolac, dirao po spolovilu i gurnuo dva prsta u vaginu. Nesretna je djevojka pobjegla u skladište, ali je krenuo za njom, skinuo je gaće i pokušao je natjerati da ga spolno zadovolji. Sve su to potvrdili svjedoci kojima se silovana djevojka povjerila. Bila je psihički slomljena i izvan sebe nakon tog događaja. 

Vlasnik je pri prvom ispitivanju negirao cijeli događaj, a na raspravi je događaj prikazao šaljivim razgovorom s oštećenom konobaricom, koju je htio primiti za grudi.

Prvostupanjski sud nije prihvatio njegovo negiranje, već je prihvatio iskaz silovane djevojke. Ona je vlasnika kafića prijavila policiji tek nakon dva dana na nagovor prijatelja koji su svjedočili na sudu o njezinoj dezorijentiranosti i strahu nakon tog nesretnog događaja. Pomoć je potražila i na odjelu psihijatrije. 

Vrhovni je sud u presudi naglasio da iz iskaza žrtve i svjedoka te bolničke dokumentacije, nedvojbeno proizlazi da je Josip S. doista počinio kazneno djelo za koje ga se tereti, te da je izrečena kazna primjerena. Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu tražilo je i da se muškarcu opozove ranija uvjetna presuda zbog davanja lažnog iskaza koja je postala pravomoćna polovicom 2016. godine.

No, Vrhovni sud je smatrao da je riječ o presudi za kazneno djelo druge vrste.

Žalbu je ranije protiv presude podnio državni odvjetnik  zbog povrede kaznenog zakona, pogrešno utvrđenog činjeničnog stanja i odluke o kazni te predložio da se presuda ukine i vrati prvostupanjskom sudu na ponovno suđenje. Presudu je odvjetništvo smatralo preblagom.

Žalbu je podnio i okrivljenik zbog bitne povrede odredaba kaznenog zakona, pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja i odluke o kazni s prijedlogom da se presuda ukine i predmet vrati na ponovno suđenje, te da se preinači i izrekne blaža kazna. Vlasnik kafića smatra da ničim nije dokazano silovanje. 

Možda vas zanima i ovo:
Message