Obavijesti

News

Komentari 146

Jolly: Žalac nema veze s ovim, nitko ne dobiva poseban popust

Jolly: Žalac nema veze s ovim, nitko ne dobiva poseban popust
1

Josip Stojanović Jolly rekao je u srijedu na konferenciji da ministrica nema nikakve veze s najmom Mercedesa, a o natječaju za autobuse rekao je kako su bili najpovoljniji

VIDEO

Poduzetnik Josip Stojanović Jolly rekao je kako ne bježi od toga da poznaje ministricu Gabrijelu Žalac, ali da što se tiče ovog slučaja ona nema nikakve veze s Mercedesom koji je u vlasništvu njihove rent-a-car kuće.

- Da je ministrica kupila auto, ja bih sigurno znao - rekao je Jolly i dodao kako do same konferencije nije ni znao tko je uzeo automobil u najam, a to je Vinka Ivanković, majka ministrice Žalac. Ugovor je potpisan 18. siječnja 2019., a radilo se o mjesečnom najmu vozila. Nije htio otkrivati detalje ugovora zbog GDPR-a, ali ga je na kraju pokazao, a vid se kako je cijena takvog najma 903 eura.

POGLEDAJTE VIDEO

Na pitanje je li ministrica, ili netko iz njene obitelji dobio popust, Jolly je rekao kako kako nitko kod njih ne dobiva poseban popust kod kupnje, pa ni na servis.

- Mi smo ograničeni kod Mercedesa, oni sve kontroliraju i imamo procedure koje moramo poštivati - rekao je Jolly koji je komentirao i izjave Gordana Marasa te najavio kako će ga tužiti jer nemaju veze s istinom.

- Zbog gospodina Marasa i njegovog nerada mi smo dvije godine čekali s izgradnjom hotela, jer smo čekali da se raspiše natječaj za bespovratna sredstva, a to nije uspio ni nakon dvije godine - rekao je.

Komentirao je i nabavu autobusa za splitski Promet te je rekao kako su s Prometom išli u natječaj jer je njihova zona odgovornosti servisna, a njegova tvrtka pokriva područje od Dubrovnika do Gospića. Dodaje da su bili najpovoljniji na natječaju, a kaže koliko su o svemu znali u tom poslu svjedoči da nisu dobili ni riječ na predstavljanju.

Jolly je rekao i kako je od druženja s političarima i ministrima imao samo probleme i neugodnosti, nikakve koristi. Kaže i da su u podređenom položaju.

- Ispada da u Hrvatskoj Mercedese voze lopovi i kriminalci i mafija, a svugdje u svijetu Mercedese voze uspješni ljudi - dodao je.

Žalac: Ništa ne skrivam

Ministrica Gabrijela Žalac u srijedu je rekla kako ništa ne skriva te da će javno na uvid svima dati ugovor o najmu Mercedesa E klase i primanja svojih roditelja.

Govoreći o aferi oko Mercedesa, rekla je kako nije imala razloga unositi u imovinsku karticu nešto što nije u njenom vlasništvu. 

'Pokazat ću vam ugovor za taj Mercedes i primanja roditelja'
'Pokazat ću vam ugovor za taj Mercedes i primanja roditelja'

No taj isti Mercedes inače je u vlasništvu tvrtke za najam luksuznih vozila, Star rent-a-car, Josipa Stojanovića Jollyja. 

Inače, Jolly i njegova tvrtka Jolly Autoline dobili su na javnom nadmetanju posao nabave 20 zglobnih autobusa Mercedesa u kojima će se voziti Splićani. Taj ugovor vrijedi 73,9 milijuna kuna, a projekt je sufinancirala EU iz Kohezijskog fonda, a ugovor je potpisala i ministrica Žalac.

'Tu ima posla za Povjerenstvo za sprječavanje sukoba interesa'
'Tu ima posla za Povjerenstvo za sprječavanje sukoba interesa'

Inače, ona je za N1 o svom odnosu s Jollyjem rekla kratko: "Poznajem ga i poznavat ću ga do kraja života."

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 146
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea
VIDEO: STIGLO ŠEST BORBENIH AVIONA

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea

Milanović je čestitao svima koji su sudjelovali u nabavi Rafalea. Podsjetio je na Rudolfa Perešina i ostale pilote koji su "dali čudo" u vremenima stvaranja države.
HDZ ima većinu koja će izabrati Jandrokovića za šefa Sabora? Propada oporbeni plan SDP-a...
IZBORNE KALKULACIJE

HDZ ima većinu koja će izabrati Jandrokovića za šefa Sabora? Propada oporbeni plan SDP-a...

Iako se SDSS i Domovinski pokret zasad isključuju iz koalicije, podrška HDZ-ovu Gordanu Jandrokoviću za predsjednika Sabora ne bi trebala biti upitna ni s jedne strane. Time bi HDZ napravio veliki korak i prema vladi...