Obavijesti

News

Komentari 52

Djeca su stabilno, ali još teško: Hrana nije bila uzrok već plin?

Djeca su stabilno, ali još teško: Hrana nije bila uzrok već plin?
1

Prema riječima Talijana koji je također bio na brodu (na slici gore) svi otrovani spavali su na desnoj strani broda. Vinci je u brodskom toaletu izgubio svijest i pao, a prilikom pada je udario u rub kade i preminuo

VIDEO

Tijekom noći djeca su bila stabilno, međutim i dalje su životno ugrožena. Cijelo vrijeme radimo sve mjere intenzivnog liječenja i tako ćemo nastaviti. Mi se svakako nadamo pozitivnom ishodu, ali vrijeme će pokazati kako će biti i kakve će biti posljedice, kazala je za HRT nakon teške noći dr. Tanja Kovačević iz splitskog Zavoda za intenzivnu pedijatriju.

Više o njihovom stanju bit će riječi na konferenciji za medije najavljenoj za podne u KBC-u.

Pokretanje videa...

00:24

Djeca su jučer dovezena u bolnicu u teškom stanju. Još tijekom utorka liječnici su objavili da su djeci otkazali svi vitalni organi. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Djeca su u jako teškom stanju, životno su ugrožena, na respiratoru su oboje - rekla je voditeljica Zavoda za intenzivnu pedijatriju dr. Branka Polić. Istaknula je kako kod to dvoje djece postoje 'multiorganska zatajenja' te je potvrdila da su oboje djece talijanski državljani - petogodišnji dječak i 14-godišnja djevojčica. Pojasnila je i kako su zdravstveni problemi primarno počeli s neurološkim simptomima, no sada su se, kaže, razvili multiorganski simptomi.

'Ovako brza smrt teško može biti od trovanja školjkama...'
'Ovako brza smrt teško može biti od trovanja školjkama...'

- Svi vitalni organi su zatajili, istaknula je dr. Polić dodajući kako je trenutno teško govoriti o uzroku jer se ne znaju detalji onoga što je prethodilo i dovelo do takvog zdravstvenog stanja. 

Pokretanje videa...

01:15

Dežurni liječnik u splitskom kliničkom bolničkom centru Dragan Ledina je kao moguć uzrok zdravstvenih poremećaj pacijenata spomenuo i plin te je rekao da se 'dijelom može isključiti' hrana kao uzrok.

Vlasnik restorana: Žao nam je, cijeli grad čeka nalaze

Da dagnje nisu bile uzrok svjedoči i činjenica da je hvarski restoran, u kojem su ih Talijani pojeli, ipak ponovno otvoren u utorak oko 21 sat, nakon što su inspektori u njemu odradili svoj posao. Vlasnik restorana je za Dnevnik Nove TV izjavio kako su svi u šoku zbog tragedije koja se dogodila. 

Muškarac umro na brodu, dvoje djece i dvoje odraslih u bolnici
Muškarac umro na brodu, dvoje djece i dvoje odraslih u bolnici

- Nadležna inspekcija, odvjetništvo i policija su utvrdili ispravnost naše hrane koju su tu večer konzumirali i drugi gosti, rekao je vlasnik restorana, dodajući da je njemu i osoblju najvažnije da se utvrde sve činjenice.

- Cijeli grad čeka nalaze policije i inspekcije. Svi smo u mislima s ožalošćenima i djecom koja su hospitalizirana, rekao je vlasnik restorana.

O čemu se točno radi pokazat će mikrobiološki nalaz i toksikološka analiza, a forenzičari iz Zagreba istražit će jesu li turisti otrovani zbog curenja nekog plina iz brodskog sustava, kako se nagađa u medijima. 

'Nekakav plin nam se uvukao u kabine, nije se radilo o hrani...'
'Nekakav plin nam se uvukao u kabine, nije se radilo o hrani...'

Inače, o cijelom slučaju javljaju i talijanski mediji. Muškarac koji je umro je 57-godišnji menadžer sa Sicilije Eugenio Vinci koji je bio na odmoru s obitelji. Njemu je pozlilo u brodskom WC-u te je pri padu udario glavom u zid. Prema riječima drugog nastradalog Talijana (na slici gore), svi otrovani spavali su na desnoj strani broda.

Večernji list prenosi njegovu izjavu da je mogući uzrok trovanja plin koji se u kabine uvukao kroz otvore za ventilaciju. Uvjeren je da nije u pitanju trovanje hranom, jer djeca gotovo ništa nisu jela.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 52
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a