News

Komentari 27

Vlasnik zlatarne u Splitu: Upali su nam u sekundi, sve su znali

Vlasnik zlatarne u Splitu: Upali su nam u sekundi, sve su znali

Uzimali su zlato kao da je njihovo. Vidi se da su sve dobro isplanirali jer su bili brzi i organizirani. Točno su znali što uzeti, što ne treba niti otvarati niti uzeti, gdje što stoji, kazao nam je vlasnik zlatarne

Imamo zaštitarsku službu koja čuva objekt. U trenutku provale oglasio se alarm. Zaštitari su stigli za par minuta, no pljačkaši su bili brži, pokupili su nakit i pobjegli. Digli su 'rolo' vrata kao da su njihova, razbili neprobojno staklo, nevjerojatno mi je da su to uspjeli, kazao nam je Ivan Đonlić, vlasnik zlatarne Ivan Đonlić u Bosanskoj ulici u samom središtu Splita koja se tijekom noći s nedjelje na ponedjeljak, oko 2:15 iza ponoći, našla na meti razbojnika.

- Uzimali su zlato kao da je njihovo. Vidi se da su sve dobro isplanirali jer su bili brzi i organizirani. Točno su znali što uzeti, što ne treba niti otvarati niti uzeti, gdje što stoji. Šteta je milijunska - kazao nam je Ivan Đonlić.

Vlasnik kaže kako su cijelu pljačku snimile nadzorne kamere, ali i da su pljačkaši neprepoznatljivi jer su pomno maskirani. Nakon filmske pljačke trojac je otrčao, no vlasnik pretpostavlja da su imali organiziranu "evakuaciju" iz središta grada.

Pljačkaši su bili odjeveni u bijele kombinezone, na rukama su imali rukavice, za vezu im je služio 'woki toki' i slušalice u ušima, a zlato su trpali u torbe. 

Kako kažu u PU splitsko-dalmatinskoj, "na mjestu događaja obavljen je očevid te se provode izvidi u cilju pronalaska počinitelja".

Najčitaniji članci