Obavijesti

News

Komentari 7

Vlasnika doma za starije i nemoćne sumnjiče da je devet mjeseci silovao poznanicu

Vlasnika doma za starije i nemoćne sumnjiče da je devet mjeseci silovao poznanicu

Žrtva i osumnjičeni poznaju se jer je član obitelji žrtve boravio u njegovu domu, a silovanja su navodno trajala od ožujka do prosinca 2022. u stanu osumnjičenog na području Novog Zagreba

VIDEO

Muškarca (63) je prošlog tjedna, točnije 16. veljače, Županijsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici ispitalo zbog sumnje da je tijekom više mjeseci više puta silovao poznanicu.

- Dana 17. veljače 2023. doneseno je rješenje o provođenju istrage zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenih djela iz članka 153. stavak 1. i 2. Kaznenog zakona u periodu od mjeseca ožujka do prosinca 2022. - odgovorili su na naš upit iz ŽDO Velika Gorica.

Sukladno njihovu prijedlogu, dežurna sutkinja istrage Županijskog suda u Velikoj Gorici odredila mu je istražni zatvor u trajanju od mjesec dana zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i zbog opasnosti od ponavljanja djela.

Kako neslužbeno doznajemo, riječ je o vlasniku jednog doma za starije i nemoćne osobe u široj okolici Zagreba. Žrtva i počinitelj poznaju se jer je član obitelji žrtve boravio u domu čiji je vlasnik osumnjičeni, a djela su navodno počinjena u stanu osumnjičenog na području Novog Zagreba.

Inače, ovo je drugi slučaj silovanja koje je u posljednjih desetak dana prijavljeno Županijskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici. Naime, velikogoričko tužiteljstvo je 10. veljače ispitalo poznatog trenera fitnessa Marka Lončara (35) zbog sumnje da je silovao i nanio tjelesne ozljede svojoj partnerici. I njemu je sutkinja istrage Županijskog suda u Velikoj Gorici odredila istražni zatvor kako ne bi pokušao utjecati na svjedoke. Njegov odvjetnik Antonio Volarević kazao je da se njegov klijent ne smatra krivim te da su se žalili na rješenje o određivanju istražnog zatvora.

POGLEDAJTE VIDEO NASUKANIH GONDOLA U VENECIJI

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Jezivi detalji ubojstva na nasipu  u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se
OGLASILA SE I POLICIJA

Jezivi detalji ubojstva na nasipu u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se

Kako neslužbeno doznajemo, muškarac je ženi rasjekao vrat u blizini ruševne bolnice, a onda zvao policiju i predao se. Policija je pronašla tijelo uz samu Savu, a identitet žene još nije poznat.

Pogledajte oluju koja je prošla Istru i kreće se prema središnjoj Hrvatskoj. Moguća je i tuča...
VELIKA OBORINSKA MASA

Pogledajte oluju koja je prošla Istru i kreće se prema središnjoj Hrvatskoj. Moguća je i tuča...

DHMZ je ranije upozorio da su moguće grmljavinske oluje, a za istočnu Hrvatsku i tuča. Nestabilno vrijeme nastavit će se i sutra
Grmljavinsko nevrijeme u više regija, za jednu moguća i tuča!
DANAS POGORŠANJE VREMENA

Grmljavinsko nevrijeme u više regija, za jednu moguća i tuča!

Vrijeme će u utorak i srijedu biti prilično nestabilno, a mogući su i pljuskovi s grmljavinom. Za više regija upaljen je žuti meteoalarm, a na kopnu se očekuje i pad temperature