Obavijesti

News

Komentari 28

'Voda mi se još jučer popela do prvog kata': Mještani Kokorića u suzama, a kiša i dalje pada

'Voda mi se još jučer popela do prvog kata': Mještani Kokorića u suzama, a kiša i dalje pada
15

Kako nam kažu u HGSS-u, voda svakih sat vremena raste za oko tri centimetra u Kokorićima. Njima stižu u pomoć kolege i iz Karlovca i Čakovca. Brojne kuće u vrgoračkom kraju su još ugrožene

Kiša i dalje nemilosrdno pada u vrgoračkom kraju, a u Kokorićima je najteže prošlo šest obiteljskih kuća koje su poplavljene i iz kojih su obitelji još jučer evakuirane, a ugroženo je još više od 20 kuća. 

POGLEDAJTE VIDEO:

- U mojoj kući voda se još jučer popela do prvog kata i sada se vodostaj zaustavio na šest metara - rekao nam je Mate Pervan koji u očima nije mogao skriti suze jer sve što je od '80-ih godina mukotrpno stvarao, voda je u nekoliko sati odnijela. Njegovu sudbinu dijele i drugi stanovnici Kokorića kojima su u pomoć pristigli ne samo djelatnici vrgoračkih službi, zajedno s gradonačelnikom Antom Pranićem, već i HGSS Makarska, Split, Metković, a kako saznajemo, uskoro stižu i njihovi kolege sa sjevera - iz Karlovca i Čakovca. 

Kako su nam rekli HGSS-ovci, vodostaj svakih sat vremena raste za tri centimetra. Tako da bi se već sutra mogao povećati za oko metar. 

Pripremaju evakuaciju oko 50 mještana: 'Ne izlazim iz kuće, samo gledam vodu kako raste'
Pripremaju evakuaciju oko 50 mještana: 'Ne izlazim iz kuće, samo gledam vodu kako raste'

- Bačve sam izvadio, vino sam spremio, jer je moj podrum baš kao i podrumi većine mojih susjeda voda odavno prelila - rekao je Zvonimir Pervan. 

Podzemna rijeka Betina u svim svojim izvorima je prodrla i voda nemilosrdno nadolazi u Kokoriće, selo koje je odsječeno od vrgoračkog kraja. Ipak, mještane tješi sama pomisao da su mnogi pružili svoju pomoć ne samo danas, već su je obećali i narednih dana. 

- Ovim ljudima ovdje je danas najteže. Hvala Hrvatskim vodama, HGSS-u, policiji, Crvenom križu i mnogim drugima koji su danonoćno zajedno s nama i sa mještanima Kokorića - rekao nam je Ante Pranić.