Obavijesti

News

Komentari 11

Ribnjak "prijeti" Letovaniću; Split pogodilo jako nevrijeme

Ribnjak "prijeti" Letovaniću; Split pogodilo jako nevrijeme
16

U Letovaniću se planira ugraditi oko 20.000 vreća s pijeskom kojima će se sanirati puknuti dio nasipa. Sve su ekipe i dalje na terenu te će dežurati i cijelu noć

VIDEO

Voda se izlila u naselju Žažina na križanju državne ceste koja vodi od Siska prema Zagrebu i ceste koja vodi prema Letovaniću. Voda zasad nije toliko duboka da se preko nje ne bi moglo prelaziti no ona pokazuje tendenciju da razina vode u ribnjaku koji "prijeti" Letovaniću i dalje raste te da su i dalje problem zaobilazne vode.

Što se same Kupe tiče, njezin vodostaj pada.

Kupa je, podsjetimo, kanalom spojena sa zapuštenim ribnjakom koji je ugrozio kuće u Letovaniću.

Tijekom proteklog vikenda, podsjetimo, kada je porastao vodostaj Kupe, došlo je do pritiska zaobalnih voda na stari nasip koji je popustio u dužini od 20-ak metara.

Za trajnije rješenje treba ugraditi oko 100.000 vreća s pijeskom

Ekipe Hrvatskih voda su izašle na teren te i dalje pokušavaju zatvoriti puknuti nasip . Pune vreće s pijeskom i planira se ugraditi oko 20.000 vreća kojima će se sanirati puknuti dio nasipa. Za trajnije rješenje trebalo bi oko 100.000 vreća.

U Hrvatskim vodama kažu kako bi problem u Letovaniću riješio davanje koncesije za ribnjak ili postavljanje ustave na kanalu . Na terenu rade i crpke kojima se izvlači voda kako ne bi došlo do poplavljivanja objekata u naselju.

Pokretanje videa...

Pixsell VIDEO

'Za sada je sve pod kontrolom'

- Nadam se da ćemo do kraja dana uspjeti sanirati nasip . Jutros se proširila dezinformacija da je još jedan nasip pukao, ali to nije istina. Za sada je sve pod kontrolom . Na žalost vrijeme nam ne ide na ruku, kiša stalno pada. Ukoliko vodostaj Kupe nastaviti rasti jumbo vrećama ćemo zatvoriti Odranski kanal na državnoj cesti kako voda ne bi prodirala u ribnjak - rekao je u srijedu prijepodne načelnik Općine Lekenik, Ivica Perović .

Sve su ekipe i dalje na terenu te će dežurati, ako bude potrebno i cijelu noć.

U strahu od poplave mnogi mještani su pokućstvo i ostale stvari premjestili na katove kuća .

U Požeštini se izlila rijeka Orljava

Zbog obilnih oborina koje su poslijepodne pale u Požeštini rijeka Orljava se opet izlila preko državne ceste D38 na dionici Pakrac – Požega. Najgore stanje je na mostu u selu Orljavac. Iz centra 112 na teren su poslali službe koje su cestu zatvorili za sav promet.

Jako nevrijeme pogodilo splitsko područje

Jako grmljavinsko nevrijeme zahvatilo je u srijedu navečer šire splitsko područje, a u njemu su najgore prošli Trogir i okolica, piše Crometeo .

Do 22 sata u samo 60 minuta na mjesnoj postaji Trogir-Plano palo je 62 litre oborina po kvadratnom metru, a do 22.30 sati količina je već bila 72 litre. U Trogiru je bilo poplavljeno nekoliko gradskih ulica , a vatrogasci su intervenirali i u jednom poplavljenom poslovnom prostoru.

Vatrogasci DVD-a Kaštela također su dobili više desetaka poziva za intervencije zbog poplavljenih cesta i dvorišta. Dijelovi Splita, osobito istočna predgrađa, su zbog udara munja povremeno ostajala bez javne rasvjete.

Na Čiovu je oko 21 sat zabilježena i tuča.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"