Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
2 komentara

Vodeći neurokirurzi u Zagrebu kolegama dijele svoja znanja

Primarni cilj simpozija je omogućiti specijalizantima i specijalistima neurokirurgije da upoznaju eksperte, poslušaju njihova predavanja, ali i aktivno sudjeluju u stručnim radionicama i diskusijama

Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
2 komentara

U organizaciji Neurokirurškog društva jugoistočne Europe (SeENS) i Hrvatskog društva za cerebrovaskularnu i endovaskularnu kirurgiju u Zagrebu je u četvrtak počeo međunarodni neurokirurški znanstveni simpozij „Walking the silk road: Neurotrauma and functional neurosurgery“.

Sudionike simpozija u petak navečer u palači Dverce primio je i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić.

Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Ovaj je međunarodni znanstveni simpozij drugi u nizu 4. godišnjeg ciklusa simpozija koji se održavaju svake godine na području jugoistočne Europe. Osmišljen je s idejom da u Zagrebu okupi neke od najboljih svjetskih neurokirurga koji će održati predavanje iz područja neurotraume i funkcionalne anatomije za 120 mladih specijalista i specijalizanata iz Europe, Afrike i Azije. Predavači su neki od najistaknutijih neurokirurga u svijetu, prof. Kenan Arnautović i prof. Charles Branch iz SAD-a, prof. Wuttipong Tirakotai iz Tajlanda, prof. Ihsan Solaroglu iz Turske, prof. Lukas Rasulić iz Srbije, prof. Krešimir Rotim i prof. Darko Chudy iz Hrvatske te drugi.

Radi se o svjetskim ekspertima iz područja neurokirurgije koji su svojim znanjem, stručnim i znanstvenim postignućima, inovativnošću i aktivnošću promijenili i još mijenjaju svijet neurokirurgije. Simpozij je jedinstvena prilika za mlade neurokirurge da uče od najiskusnijih i najboljih neurokirurga u područjima neurotraume i funkcionalne neurokirurgije.

Primarni cilj simpozija je omogućiti specijalizantima i mladim specijalistima neurokirurgije iz Hrvatske i šire da upoznaju navedene eksperte, poslušaju njihova predavanja, ali i aktivno sudjeluju u stručnim radionicama i diskusijama na okruglom stolu, kako bi imali prilike učili od najboljih u svijetu.

Istodobno, ovaj će skup biti i iznimna prilika za dodatnu afirmaciju naših vodećih stručnjaka iz područja neurokirurgije kao i odlična afirmacija hrvatske neurokirurgije na svjetskoj razini, ali i grada Zagreba kao domaćina.

 

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message