Obavijesti

News

Komentari 1

Vodič za neradne nedjelje: Evo koji će sve dućani u najvećim gradovima raditi, a koji neće

Vodič za neradne nedjelje: Evo koji će sve dućani u najvećim gradovima raditi, a koji neće

Turistički atraktivna područja opredijelila su se za rad u ljetnoj sezoni, dok je u kontinentalnom dijelu fokus na početku školske godine te predblagdanskim nedjeljama

VIDEO

Od 1. srpnja na snagu stupa novi Zakon o trgovini prema kojima će trgovci izabrati 16 radnih nedjelja.

Turistički atraktivna područja opredijelila su se za rad u ljetnoj sezoni, dok je u kontinentalnom dijelu fokus na početku školske godine te predblagdanskim nedjeljama.

Zabrana rada odnosi se i na sve državne praznike i blagdane u Republici Hrvatskoj od 1. srpnja do 31. prosinca. 

Prošla zadnja radna nedjelja: Trgovački lanci će od 1. srpnja raditi po novom rasporedu
Prošla zadnja radna nedjelja: Trgovački lanci  će od 1. srpnja raditi po novom rasporedu

Trgovački centri u gradovima

Zagreb

City Centar one West

Radne nedjelje će biti 16. srpnja, 20. kolovoza te 3. i 17. rujna. Nakon toga, radit će cijeli, listopad, studeni i prosinac, izuzev 1. listopada i stare godine.

City Centar one East

Radne nedjelje će bit  9. srpnja, 13. kolovoza te 3. i 10. rujna. Nakon toga, radit će cijeli, listopad, studeni i prosinac, izuzev 1. listopada i stare godine.

Arena Centar

Tijekom srpnja i kolovoza trgovine Arena centra neće raditi nedjeljom i blagdanima.

Od 1. rujna 2023. do 31. prosinca 2023. godine neradne nedjelje bit će 1. listopada i 31. prosinca 2023., a ostale nedjelje bit će radne i trgovine će raditi po redovnom radnom vremenu od 9 do 21 sat.

Avenue Mall

Avenue Mall neće raditi od 1. srpnja do rujna, a radit će prve tri nedjelje u rujnu, prve četiri nedjelje u listopadu te sve nedjelje u studenom i prosincu, izuzev stare godine.

Westgate

Iz Westgatea su naveli:

'Nakon analize potreba kupaca donesena je odluka da sve trgovine u trgovačkom centru Westgate Shopping Center rade na iste nedjelje. Među najvažnijim ističemo da ćemo radne i neradne nedjelje ravnomjerno rasporediti kroz sve mjesece, pa će tako centar za kupce biti otvoren i pojedine nedjelje u srpnju i kolovozu.

Tragom ideje da djelatnici imaju zajamčen odmor na određene dane, Westgate je već sada odlučio da će na Badnjak i Staru godinu biti zatvoren za kupce kako bi djelatnici imali pravi produženi blagdanski odmor.'

Westgate će tako raditi 16. i 23. srpnja, 27. kolovoza, 3., 10. i 17 rujna, 8., 15. i 22. listopada, cijeli studeni i 3., 10. i 17. prosinca.

Z Centar

Objavili su kako će raditi 2. i 9. srpnja, 27. kolovoza, 3., 10. i 24. rujna, 1., 15. i 29. listopada, 12., 19., i 26. studenog i cijeli prosinac, izuzev stare godine.

Napominju da će kino, Hall of Game, Z House of Beauty, MiniPolis, Adventure mini golf, Automat klub, caffe barovi i restorani raditi sve nedjelje u srpnju. FitStop bar neće raditi 23. i 30. srpnja.

Supernova

Radit će 27. kolovoza, 3., 10. i 17. rujna, 1., 8. i 15. listopada, cijeli studeni i prosinac.

Split

Mall of Split

Radit će sve nedjelje u srpnju, kolovozu i rujnu.

Prve neradne nedjelje bit će 15. i 29. listopada te sve nedjelje u studenom i prosincu. 

City Centar one Split

City Centar one Split neće raditi nedjeljom u srpnju i kolovozu. Radne nedjelje bit će 3., 17. i 24. rujna te cijeli listopad, studeni i prosinac.

Joker

Trgovački centar Joker do kraja godine radit će 9. srpnja, 20. i 27. kolovoza, 3., 10. i 17. rujna, 8. i 15. listopada, 5., 12., 19. i 26. studenog te 3., 10., 17. i 24. prosinca. 

Rijeka

ZTC

Zapadni trgovački centar (ZTC) u Rijeci u srpnju će biti zatvoren. Do kraja godine radit će 6., 13., 20 i 27. kolovoza, zatim 3., 10., 17. i 24. rujna, a radit će i 1. i 8. listopada, potom 26. studenog te 3. i 10. prosinca.

Tower Center Rijeka

Tower Centar će raditi 2., 9. i 16. srpnja, zatim 27. kolovoza te 3., 10. i 17. rujna. Bit će otvoren i 8. i 15. listopada, 12., 19. i 26. studenog te 3., 10., 17. i 24. prosinca. Ugostiteljski objekti i kino na petom katu ostaju otvoreni.

Osijek

Portanova

Osječki trgovački centar Portanova 16 radnih nedjelja rasporedio je na prve dvije nedjelje u srpnju (2. i 9. srpnja) te na sve nedjelje od 13. kolovoza do 24. rujna, zatim 22. i 29. listopada te 26. studenog, dok će u prosincu sve nedjelje biti radne osim Stare godine.

Avenue Mall

Radit će 20. i 27. kolovoza, cijeli rujan, 1., 15., 22. i 29. listopad, 5., 12. i 26. studeni i 3., 10. i 17. prosinac.

Zbogom šopingu svake nedjelje
Zbogom šopingu svake nedjelje

Trgovine

Lidl

Sljedeće Lidlove trgovine neće raditi tijekom ljeta:

Beli Manastir, Bjelovar, Čakovec, Daruvar, Donji Miholjac, Dugo Selo, Đakovo, Đurđevac, Ivanec, Ivanić Grad, Jastrebarsko, Karlovac, Koprivnica, Krapina, Križevci, Kutina, Našice, Nova Gradiška, Novska, Osijek, Petrinja, Požega, Samobor, Sesvete, Sisak, Slatina, Slavonski Brod, Sveta Nedelja, Valpovo, Varaždin, Velika Gorica, Vinkovci, Virovitica, Vrbovec, Vukovar, Zabok, Zagreb, Zaprešić i Županja.

Sve ostale Lidlove trgovine tijekom ljeta nastavljaju raditi nedjeljom', objavili su iz Lidla.

Kaufland

Sve Kauflandove trgovine radit će tijekom srpnja i kolovoza svake nedjelje. Ostale će rasporediti do kraja godine. Za svaku poslovnicu možete na njihovom webu provjeriti točno radno vrijeme.

Konzum

Iz Konzuma navode sljedeće: 'Sukladno zakonu, plan rada svake naše pojedine prodavaonice prilagodili smo potrebama turističke sezone, blagdanima, mikrolokacijskim događanjima i drugim relevantnim čimbenicima. Najažurnije informacije o radnim vremenima svih prodavaonica moći ćete, kao i dosad, pronaći ovdje, na našoj stranici.

Dodatno, na ulaznim vratima svake prodavaonice bit će izvješeni plakati putem kojih se također možete informirati o radnim vremenima te prodavaonice, kao i o drugoj najbližoj Konzumovoj prodavaonici u slučaju da prodavaonica koju posjećujete ne radi. Kad je u pitanju kupnja u našoj internetskoj prodavaonici, dostava i preuzimanje nedjeljama od 2. srpnja neće biti mogući.'

Spar i Interspar

Popis neradnih nedjelja u Sparu i Intersparu nije još dostupan. Na web stranici su ažurirali interaktivnu kartu.

- Provjerite koja trgovina u Vašoj blizini radi ove nedjelje! - napisali su.

Plodine

Iz Plodina navode sljedeće:

'Obavještavamo vas da sljedeće trgovine tijekom ljeta neće raditi nedjeljom:  

Bjelovar, Čakovec, Čazma, Čepin, Đakovo, Dugo Selo, Ivanić Grad, Jastrebarsko, Karlovac, Koprivnica, Krapinske Toplice, Križevci, Kutina, Ludbreg, Našice, Nova Gradiška, Novska, Osijek - Huttlerova, Osijek - Strossmayerova, Petrinja, Pitomača, Požega, Prelog, Sisak, Slavonski Brod, Slatina, Sveta Nedelja, Valpovo, Varaždin - Gospodarska, Varaždin - Optujska, Vinkovci - Vukčića Hrvatinića, Virovitica, Vrbovec, Zabok, Zagreb - Karla Metikoša, Zagreb - Mije Haleuša, Zagreb - Štefanovečki zavoj, Zagreb - Vice Vukova, Zaprešić, Županja.
  
Trgovine u sklopu trgovačkih centara nedjeljom će raditi sukladno odluci centra u kojem se nalaze. Sve ostale trgovine tijekom srpnja i kolovoza nedjeljom će biti otvorene!  
Najažurnije informacije o radnom vremenu svih prodavaonica moći ćete, kao i dosad, pronaći na našoj stranici'

Studenac

Studenac zasad nije objavio zajedničku odluku o radu nedjeljom, no radno vrijeme trgovina možete provjeriti na poveznici.

Plodine

Nema informacija o radu nedjeljom niti za Tommyjeve poslovnice. Radno vrijeme može se provjeriti ovdje.

IKEA

Ikea će raditi 2. i 9. srpnja, 20. i 27. kolovoza, 3., 10. i 24. srpnja, 12. i 26. studenog i 3., 10. i 17. prosinca.

Radno vrijeme Ikee u Zagrebu na te datume bit će od 10 do 18 sati. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 1

VIDEO

Strava u Zagrebu: Mladić (18)  na Trgu htio zaklati muškarca! Zarezao ga je bocom po vratu
IZABRAO SLUČAJNU ŽRTVU

Strava u Zagrebu: Mladić (18) na Trgu htio zaklati muškarca! Zarezao ga je bocom po vratu

Ozlijeđenom muškarcu liječnička je pomoć pružena u Kliničkoj bolnici Zagreb. Lakše je ozlijeđen, objavila je zagrebačka policija. Mladića su priveli

Supruga EU parlamentarke u Italiji našli su mrtvog u autu s plastičnom trakom oko vrata
UŽAS U PALERMU

Supruga EU parlamentarke u Italiji našli su mrtvog u autu s plastičnom trakom oko vrata

Angelo Onorato (56) pronađen je na vozačevom mjestu svog automobila s plastičnom trakom oko vrata. Da nešto nije u redu, supruga je posumnjala nakon što joj nije odgovorio na uzastopne pozive
Sin Tome Buzova, Čovjeka koji nije mogao šutjeti: 'Rekao je tom djetetu da sjedne i ustao...'
PRESTIŽNO PRIZNANJE

Sin Tome Buzova, Čovjeka koji nije mogao šutjeti: 'Rekao je tom djetetu da sjedne i ustao...'

Razgovarali smo s Darkom Buzovom, sinom časnika koji je ubijen jer nije htio prešutjeti nepravdu. Priča o njemu osvojila je Zlatnu palmu u Cannesu